Tepkiler üzerine ÖSYM'den ücrette geri adım sinyali

ÖSYM, 420 TL'lik sınav ücretine gelen tepkiler üzerine yeniden değerlendirme yapacağını belirtti.

ÖSYM'NİN 14 MART 2017 TARİHİNDE YAPTIĞI AÇIKLAMA

2017 yılına kadar her biri beşer testten oluşan, adaylara kaç teste cevap verdiğine bakılmaksızın aynı kitapçığın verilip aynı süre tanınarak iki oturum şeklinde yapılan KPSS alan bilgisi sınavları bu yönüyle her zaman eleştirilmiş, adaylar ve sınav görevlileri tarafından sürekli şikayet konusu edilmiştir.

2017 yılı itibarıyla yürürlüğe giren mevzuat değişikliği ile birlikte söz konusu eleştiriler de göz önünde bulundurularak, KPSS alan bilgisi sınavlarında birçok iyileştirme yapılmıştır. Ekonometri testinin ağırlıklandırıldığı puan türü, kurumlar tarafından kullanılmaması nedeniyle sınav kapsamından çıkarılmış; geri kalan dokuz testin hepsinden belirli pay alan puan türleri sadeleştirilerek en fazla beş alan testine katılmayı gerektiren yeni puan türleri belirlenmiş; alan testlerinin soru sayıları üçte bir oranında artırılarak her bir alanda kapsam geçerliliği genişletilmiş; bu çerçevede sınav süreleri de kısaltılarak yeniden belirlenmiş ve sınavlar aynı hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturum olarak düzenlenmiştir. Adayların sadece puanını kullanacakları testlere katılmalarına imkan vermek amacıyla sınav saatleri de, her bir test için farklılaştırılmıştır.

Adaylar ve ilgili kamuoyunca memnuniyetle karşılandığı gözlenen tüm bu iyileştirmelerin, sınavların Cumartesi ve Pazar günleri dört oturum olarak yapılacak olması nedeniyle ortaya çıkan maliyet artışının sınav ücretlerine yansıtılması sonucu meydana gelen tartışmaların gölgesinde kaldığı; tek teste giren ile beş teste giren adaylara sınav maliyetlerini doğru yansıtmayı amaçlayan bu test bazlı ücretlendirmenin, sanki katıldığı teste bakılmaksızın tüm adayların sınav maliyetlerini kat kat artırdığı biçiminde algılandığı görülmüştür.

ÜCRETLER, ÖSYM TARAFINDAN YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

13.03.2017 tarihinde 2017 KPSS kılavuzunda kamuoyuna açıklanan tüm bu iyileştirmeler korunarak sadece test bazlı ücretlendirme konusu ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından yeniden değerlendirilecek, yeni ücretler KPSS Alan Bilgisi sınav başvurularının başlayacağı 27 Mart 2017 tarihinden önce adaylara duyurulacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

15 Mar 2017 - 07:59 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.