'Terör örgütü çırpınıyor, kendine yeni eleman devşiremiyor'

İçişleri Bakanı Soylu, 2017 yılının ilk 8 ayında terör örgütüne 73 kişinin katıldığını belirterek "Terör örgütü çırpınıyor; kendine yeni eleman devşiremiyor, telsiz konuşmalarından kendi aralarında yaptıkları konuşmalardan elde ettiğimiz istihbaratlardan

İçişleri Bakanı Soylu, 2017 yılının ilk 8 ayında terör örgütüne 73 kişinin katıldığını belirterek "Terör örgütü çırpınıyor; kendine yeni eleman devşiremiyor, telsiz konuşmalarından kendi aralarında yaptıkları konuşmalardan elde ettiğimiz istihbaratlardan şuanda çok zor durumdalar" dedi.

AK Parti 6. Of Olağan İlçe Kongresi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla bugün gerçekleşti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada partililere yaptığı konuşmada, son 24 saatte Mardin'de 6, Hakkari'de 1, Batman'da 1, Van'da 3 ve Elazığ'da 6 terörist etkisiz hale getirildiğini söyledi. Soylu "Kahramanlarımız bir yemin ettiler. Bu ülkeyi teröre musallat etmek isteyenlere karşı bir yemin ortaya koydular. Allah'a hamdolsun. Türkiye eski Türkiye değil. Teknolojik donanımlarımızda eski Türkiye değil. Birlik ve beraberlik içinde bütün unsurlarımızla Türkiye'yi istikametinden ve hedeflerinden ayırmak isteyenlere karşı çok büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. 2016'nın ilk 8 ayında terör örgütüne katılanların sayısı 573'dü. Şuanda ilk 8 ayda terör örgütüne katılanların sayısı sadece 73. Her ay 5-6 kişi. Terör örgütü çırpınıyor. Kendine yeni eleman devşiremiyor. Telsiz konuşmalarından kendi aralarında yaptıkları konuşmalardan elde ettiğimiz istihbaratlardan şuanda çok zor durumdalar. Özellikle 2017'de dağ, taş, tepe durmadan her tarafta güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele ortaya koyuyorlar. 2017 yılında tam tamına 985 sığınaklarını tarumar ettik. Şimdi büyük bir mücadele ortaya koyuyoruz. Eylül-Ekim-Kasım aylarında bunlara kış üstlenmesi fırsatı vermeyeceğiz ve tepelerine bineceğiz. Ne yaptık?. Nasıl bir strateji izlediğimizi ve ne ortaya koyduğumuzu, burada ne kadar ısrarlı ve kararlı olduğumuzu milletimizin bize verdiği bu emaneti hakkı ile kendilerine teslim etmek için büyük bir mücadele ortaya koyduğumuzu bir şekilde ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"ŞİMDİ CİYAK CİYAK BAĞIRIYORLAR"

Son 1 yılda 2 bin 429 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Bakan Soylu, "Bu büyük mücadele aynı şekilde aynı kararlılıkla elbette ki devam edecektir. Sadece bunu mu yapıyoruz? Teknik kabiliyetlerimizi en üst seviyeye yükseltiyoruz. Dertleri bu. Ben geçen yıl sonunda "Nisan'dan itibaren yepyeni bir sürece geçeceğiz" dedim. Kimisi başka türlü yorumladı. CHP ve HDP söylüyor. Adamlar ancak 9 ay sonra uyandı. Çünkü insansız hava araçlarımızla birlikte teröriste karşı büyük bir darbe vuracağımızı ve burada onların hareket etme kabiliyetlerini tamamen kısıtlayacağımızı, bu elde ettiğimiz kabiliyetlerle birlikte gerek istihbarat, gerek keşif, gerek gözetleme ve operasyon olarak çok üstün nitelik kazanacağımızı Mart ayının 20'sinden itibaren ilk kez Jandarmamızın da kendi kurumlarımızın da silahlı insansız hava araçları ile bu operasyonlara devam edeceğimizi bilerek söyledim. Şimdi ciyak ciyak bağırıyorlar. Bu silahlı insansız hava araçları ile niye operasyon yapıyorsunuz diye. Dertleri şu. Terör örgütüne nefes aldırmak. Ciyaklasanız da bağırsanız da çağırsanız da bu terör örgütüne nefes aldıramayacaksınız. Terör örgütünün canını çıkartıyoruz imdadına yetişemeyeceksiniz" şeklinde konuştu.

23 Eyl 2017 - 14:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.