Tiroid Hastalıklarının Cerrahi Tedavisi - Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu

Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu, tiroid hastalıkları konusunda bilgilendirme yazılarına devam ediyor. “Tiroid nedir” ve “Tiroid hastalıklarının nedenleri nelerdir” başlıkları ile vermiş olduğu bilgi sonrasında bu hastalığın “Cerrahi Tedavisi” konusunda açıklık..

dr ziya boyacıoğlu
Haber albümü için resme tıklayın

Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu, tiroid hastalıkları konusunda bilgilendirme yazılarına devam ediyor. “Tiroid nedir” ve “Tiroid hastalıklarının nedenleri nelerdir” başlıkları ile vermiş olduğu bilgi sonrasında bu hastalığın “Cerrahi Tedavisi” konusunda açıklık getirdi. İşte o yazı:

Genel cerrahi alanı doktorların hastalarının hayatları söz konusu olduğu için en çok önem verdikleri alandır.

Herhangi bir hasta üzerinde cerrahi işlem yapılma kararı tek başına alınamaz.

Doktor hastaya ameliyatta neler uygulayacağını ve sonuca yönelik çeşitli bilgiler verir.

Bu doğrultuda hastayla birlikte karşılıklı bilgi alışverişi yapılarak ameliyat işlemlerine karar verilir.

İnsanların sağlığı için yüksek önem taşıyan troid hormonlarının normalinden az bir şekilde çalışması veya fazla salgılanması birçok ciddi sağlık sorunlarına sebep olabiliyor. İlaçla tedavisi mümkün olmayan troid hastalıkları cerrahi tedavisi ile normal çalışması hedefleniyor.

Üşüme, çarpıntı, sinirlilik gibi birçok belirtilere sahip olan troid hastalıkları erkeklere göre kadınlarda daha çok görüldüğü tespit edilmiştir.

Metabolizmayı kontrol eden troid bezlerinin az çalışması en başta kısırlık olmak üzere pek çok hastalıklara sebebiyet verebilir.

Bu sorunları tam anlamıyla test ettirmek için alanında uzman bir doktor ile iletişime geçebilirsiniz. Doktorunuz sizlere genel bir test uygulayıp troid hastalıkları cerrahi tedavisi hakkında gerekli tüm işlemleri detaylı bir şekilde anlatacaktır.

Hipotiroidi Belirtileri

1: Yorgunluk, halsizlik ve uyku hali

2: Konsantrasyon ve hafıza problemleri

3: Cildinizde kuruluk ve hassaslaşma

4: Negatif ruh hali

5: Üşüme

6: Sindirim problemleri ve kilo artışı görülebilmektedir.

Bu belirtilerden herhangi birisi sizlerde bulunuyorsa mutlaka doktora görünmenizde fayda olacaktır. Çünkü uygulanacak erken tedavi başarı şansını yüksek oranda artıracaktır.

Hekiminiz sizlere cerrahi uygulama yönünde bir karar alınmasını belirttiğinde kabul etmeniz yarar sağlayacaktır.

Hastalığın ileri boyutlara ulaşması birçok sağlık problemlerine sebebiyet verebilir. Bu nedenle mutlaka hekiminizin önerilerini dikkate almalısınız.

Tiroid Cerrahi Tedavisi, Tiroit bezinin ameliyatla çıkartılması (tiroidektomi) olarak bilinir. Bu ameliyatın yetenekli ve bu konuda deneyimli bir cerrah tarafından yapılması gerekmektedir, çünkü gırtlak çevresindeki sinirler veya vücudun kalsiyum metabolizmasından sorumlu bez olan paratiroid bezine giden sinirler zedelenebilir.

Cerrahi tedavi, genel olarak tiroit bezi çok büyüyüp de nefes almanıza engel oluyorsa, antiroid ilaçlar işe yaramıyorsa veya radyoaktif iyot tedavisi bazı nedenlerden dolayı verilemiyorsa tercih edilen yöntemdir.

Radyoaktif iyot ve cerrahi tedavilerden sonra vücudunuzdaki tiroit hormon düzeylerine düzenli aralıklarla bakılması gerekmektedir.

Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu

13 Eyl 2017 - 08:02 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.