Turistleri dolandıran sahte polisler tutuklandı

Antalya'da kendilerini polis olarak tanıtarak yabancı uyruklu vatandaşların paralarını yankesicilik yöntemi ile çalan 2 İranlı tutuklandı.

Antalya'da kendilerini polis olarak tanıtarak yabancı uyruklu vatandaşların paralarını yankesicilik yöntemi ile çalan 2 İranlı tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 18 Mart günü saat 18.15 sıralarında Muratpaşa ilçesi Fener Mahallesindeki alışveriş merkezi yakınındaki kavşakta kendilerini narkotik polisi olarak tanıtan 2 kişi yabancı pasaport, kimlik ve paraların "kontrol var" diye yabancı uyruklu O.A. ve N.A.'yı durdurdu. 2 kişi pasaport, kimlik ve paraları kontrol ettikten sonra kendilerine "herhangi bir olumsuzluk yok, her şey normal gidebilirsiniz" dedikten sonra O.A. 900 ABD Doları, N.A. ise 100 ABD Doları parasının olmadığını fark etti. Olayla ilgili polise başvuran O.A. ve N.A.'nın ifadelerinde iki kişinin olayın ardından beyaz renkli bir araçla gittiklerini beyan etmesiyle çalışma başlatan ekipler, Hatay ilinde bulunan bir rent a car firmasına ait olduğu tespit edilen aracı kiralayan şahısların yabancı uyruklu olduklarını belirlendi. Şüpheli iki kişinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucunda, Kazımkarabekir ile Yıldız Caddelerinin kesiştiği yerde durdurularak araç içerisinde bulunan İran uyruklu K.A. (31) ile F.A. (37) yakalandı.

Gözaltına alınan iki kişinin aynı yöntemle 21 Mart günü L.A. isimli yabancı uyruklu şahıstan bin ABD Doları, 22 Mart günü M.T. isimli yabancı uyruklu şahıstan 700 ABD Doları, 18 Mart günü Z.T. isimli yabancı uyruklu şahıstan 670 ABD Dolarının çalınması olaylarını da gerçekleştirdikleri belirlendi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 İranlı yankesici tutuklanarak cezaevine gönderildi.

27 Mar 2017 - 22:08 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.