Türkmenlerden kötü haber - En kritik yer düştü

TÜRKMENLER için hayati önemdeki Türkmen Dağı'ndan gelen son haberler kötü oldu. Kızıldağ düştü Esad Bayırbucak'a bir adım daha yaklaştı. İşte Türkmenlerin son durumu.

Türkmenlerden gelen son haberler endişe verici oldu. Türkmen Dağı'ndan gelen son haberlere göre Bayırbucak bölgesindeki en stratejik noktalardan olan Kızıldağ düştü. Beşar Esad Bayırbucak'a bir adım daha yaklaştı.

Suriye'de Bayırbucak bölgesinde Türkmen Dağı'nın en stratejik noktası Esad'ın eline geçti. Türkmen komutanlarından Abu Fadıl (Ahmet Arnavut), yaptığı açıklamada, Kızıldağ'ın rejimin kontrolüne geçmesinin Bayırbucak'ta Türkmenlerin yaşadığı tüm bölge için büyük tehdit unsuru olduğunu dile getirdi.

RUS UÇAKLARI BOMBALIYOR

Rus uçaklarının rejim güçlerine büyük destek sağladığını kaydeden Abu Fadıl, deniz mesafesinin yakın olması nedeniyle savaş gemileri ve uçaklardan füze atıldığını, karadan ise İran destekli rejim güçlerinin tank ve toplarla bölgeyi sürekli vurduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Son 4 günde Türkmen Dağı'nda neredeyse her 10 metreye bomba düştü. Rejim, bölgeyi yoğun bombardımana tuttu. Uçaktan, gemiden füze atarken, karadan da tank ve top atışlarıyla bomba yağdırdı. Rus ve Esed uçakları gece gündüz saldırdı. Dün akşam itibarıyla rejim Kızıldağ'a hakim oldu. Kızıldağ çok stratejik bir nokta, Türkmen Dağı'nın yollarına ve köylerine hakim. Burasının rejimin eline geçmesi bizim için çok büyük tehlike oldu. Kızıldağ rejimin eline geçti hem sivilleri hem muhalifleri ağır baskı altına aldı, destek gelmezse yaşamı da askeri hareketimizi de durdurur. Tanklara karşı etkili olacak acil malzeme lazım bize."

SİVİLLER TEHLİKE ALTINDA

Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah ise “Kızıldağ'da bir haftadır savaşıyoruz ama yoğun bombardımanlar sonrası Kızıldağ rejimin eline geçti. Türkmen Dağı'nın tüm yollarını ve köylerini görüyor. Buradan köylere ateş ediliyor" dedi.

Rejim güçlerinin Kızıldağ'a 5 tank çıkardığını gözlemlediklerini ifade eden Abdullah, özellikle köylerde yaşamaya devam eden sivillerin büyük tehlike altında kaldığını ifade ederek, "Kızıldağ'ı ele geçiren rejim tank ve çeşitli silahlarla Karamanlı, Dağdahan, Dervişan, Kepir, Murtlu köylerine ateş açılıyor. Türkmen Dağı bu akşam kritik noktaya ulaştı, çok acil takviye birlikler ve ağır silahlar gerekiyor. Biz Allah'a inanıp, güveniyoruz. 5 yıldır ses çıkarmayan İslam aleminden ekmek su değil lojistik istiyoruz, ağır silah lazım. Ecdadımızın yadigarı topraklarımıza son nefese kadar sahip çıkacağız. Siviller sınıra dökülüyor ve Müslümanlar hala izliyor" diye konuştu.

Kızıldağ'da kontrolün Suriye rejim güçlerinin eline geçmesinin ardından, bölgedeki tüm köylerde jeneratörler, ışıkların karartılması nedeniyle kapatıldı.

ABD'DEN TÜRKMEN AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkmenlerin DAEŞ terör örgütüne karşı "çok etkili bir savaş gücü" olduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, konuyla ilgili soruları yanıtladı. Türkmenlerin DAEŞ'e karşı önemli bir güç olduğunu belirten Toner, "Daha önce birçok defa daha söylemiş olduğum gibi, Türkmenler, DAEŞ'e karşı bizim desteklemeye çalıştığımız yerel güçlerden biri olarak çok etkili bir savaş gücü" ifadesini kullandı.

Toner, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmen bölgesinde Rusya'nın da desteğiyle sürdürdüğü kara harekatı sonucunda gelen ölüm haberleri konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı. Toner, konu üzerine yayınlanan haberleri görmediğini savunarak, "Bundan dolayı bu haberlerin güvenirliliğini teyit edemem" dedi.

24 Kas 2015 - 09:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.