Twitter'dan 'Erdoğan'a sansür' açıklaması

Twitter'dan yapılan açıklamada Erdoğan ile ilgili hastagin, robot hesaplar nedeniyle kaldırıldığı duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında Twitter'da AK Parti'liler tarafından hashtag kampanyası başlatıldı. Twitter ise hashtagi bir süre sonra kaldırdı.

Hashtag’in kaldırılmasının takipçi ve takip edilen sayıları aynı olan ve etikete anlamsız aynı mesajları paylaşan robot hesaplar neden olduğu ortaya çıktı.

TWITTER'DAN TÜRKÇE AÇIKLAMA

Twitter’dan da bugün hashtaglerle ilgili Türkçe açıklama yapılması dikkat çekti. İngilizce paylaşımlar yapan Policy hesabından yapılan açıklamada, “Gündemler bir konunun toplamdaki rağbetine göre değil atılan Tweetlerin hızını ölçen bir algoritmaya göre belirlenir”denildi. Hashtag sıralamalarının nasıl belirlendiğinin anlatıldığı açıklamada etiketin kaldırılmasının nedenleri arasında, “Aramada dikkat çekmek amacıyla ilgisiz bir Tweete bir veya daha fazla konu başlığı/etiket ekleme. Sohbete katkıda bulunma amacı gütmeden, yalnızca konu başlığının gündemde olmasını veya gündemde daha fazla yükselmesini sağlamak amacıyla aynı konu başlığını/etiketi tekrar tekrar Tweetleme. Özellikle reklam söz konusu olduğunda profilinize veya web sitenize daha fazla trafik çekmek amacıyla her gündem hakkında Tweetleme. Gündemleri, takip edilme isteğiyle birlikte listeleme. Bir gündem hakkında tweetlerken ilgisiz bir yere yönlendiren aldatıcı bir bağlantı gönderme” gibi ifadeler sıralandı.

Twitter’ın ilgili açıklamasında ise şunlara yer verildi:

“Gündemler bir algoritmayla belirlenir ve varsayılan olarak, takip ettiğiniz kişilere ve bulunduğunuz konuma göre sizin için kişiselleştirilir. Bu algoritma, bir süredir veya günlük olarak popüler olan değil, o anda popüler olan konu başlıklarını belirleyerek Twitter'da ilginizi en çok çekebilecek, ortaya çıkan en yeni tartışma konu başlıklarını keşfetmenizi sağlar.

twitter.com adresinde belirli bir gündem konumunu seçerek sizin için kişiselleştirilmeyen gündemleri görüntülemeyi seçebilirsiniz. Konum gündemleri, belirli bir coğrafi bölgede bulunan kullanıcılar arasındaki popüler konu başlıklarını tanımlar.”

31 Mar 2016 - 08:26 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.