Ünlü işadamının adasına el konuldu

Fİ Yapı'nın patronu Fikret İnan'ın 32 milyon dolara aldığı İzmir Dikilli'deki Garip Ada'sına da el konuldu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ'ye maddi yardım yaptıkları gerekçesiyle TMSF'ye geçen Fİ Yapı'nın patronu Fikret İnan'ın 32 milyon dolara aldığıİzmir Dikilli'deki Garip Ada'sına da el konuldu.

EN DEĞERLİ VARLIK

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında dört yıl önce iflas erteleme başvurusu yapan Fi Yapı bünyesindeki en değerli varlık İzmir'de bulunan Garip Ada.

6 YIL ÖNCE ALDI

Fi Yapı, anılan adayı 6 yıl önce satın aldı. 32 milyon dolar bedelle alındığı belirtilen ada 358 bin metrekare. Garip Ada, Dikili'ye 4 km, Çandarlı'ya 10 km, Bergama'ya 19 km uzaklığında bulunuyor.

MİDİLLİ ADASI'NA YAKIN

Yunanistan'ın Midilli Adası'na bu adanın uzaklığı sadece 13 deniz mili. Hiçbir inşaatın olmadığı adanın yüzeyi genel olarak düz ve pürüzsüz. Yer yer çam ve zeytin ağaçları ile kaplı olan adanın güney sahili boyunca uzanan yaklaşık 500m uzunluğundaki kum bandının genişliği 100-200 m.

ÜZERİNDE HACİZLER BULUNUYOR

Hürriyet'in haberine göre hali hazırda şirket kayıtlarında görünen Garip Ada üzerinde, SGK ve bazı vergidairelerinin haciz kararları bulunuyor. Öte yandan, Fi Yapı, bir süreden beri yarım kalan konutları ile de gündemde. Şirketin, İstanbul Esenyurt ve Kırıkkale'de teslim edilmesi gereken 5 bin kadar konut var.

FİKRET İNAN FETÖ'DEN TUTUKLANMIŞTI

Fİ Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansman sağladığı gerekçesiyle tutuklanmış, mal varlıklarına el koyulmuştu.

KAYNAK SABAH

29 Eyl 2016 - 14:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.