Vakti Kuşananlar Göreve Hazır, İşte Vizyon Belgesi!

Vakti Kuşananlar Göreve Hazır, İşte Vizyon Belgesi!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Eğitim-Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu’na sayılı günler kala, birlikte yola çıktığı dava arkadaşlarıyla birlikte 7 kişilik Genel Merkez Yönetim Kurulu listesini tamamladı.

Geçtiğimiz hafta Erzurum’da, çevre illerden gelen Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanları, Yöneticileri ve Delegelerinin katılımıyla bir toplantı yapmış, Vizyon Belgesi’nin konu başlıklarını kamuoyu ile paylaşmıştı.

VİZYON BELGESİNİ PDF OLARAK İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Ahmet Özer; Genel Başkan Adaylığını açıkladığı günden bugüne geçen bir aylık sürede, Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlarını il il ziyaret etmiş, ziyaretlerinde yeni döneme ilişkin teşkilatın görüş ve önerilerini almış, gerek listesinin oluşumunda, gerekse yeni döneme ilişkin ortaya koyduğu hedef ve çalışmalarda bu istişarelerden yararlanmıştır.

Özer, geçtiğimiz bir aylık bir süreçte; “Yeniden Büyük Türkiye” hedefi çerçevesinde kaleme aldığı; “Yeniden Büyük Türkiye’de Eğitim”, “Yeniden Büyük Türkiye’de Öğretmen”, “Yeniden Büyük Türkiye’de Veli”, “Yeniden Büyük Türkiye’de Sendikacılık”, “Yeniden Büyük Türkiye’de Kampüsten Külliyeye” ve yayınlanma aşamasında olan “Yeniden Büyük Türkiye’de Öğrenci” yazılarıyla, sadece sorunları değil, çözüm önerilerini de beraberinde sunan bir anlayışla eğitimin her alanına ilişkin bilgi birikimlerini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Vizyon Belgesinin tamamını ve ayrıntılarını, liste ve istişare çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından bugün açıkladı.

İşte Ahmet Özer’in Teşkilatına Seslenişi ve Vizyon Belgesi:

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Mehmet Akif İnan’ın önderliğinde, sizin desteğiniz, katkı ve hayır dualarınızla, 23 yıldır süren Eğitim-Bir-Sen’in kökü hak ile batıl savaşına dayanan bu kutlu destansı mücadelesinde yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Eğitim-Bir-Sen’in 2022/30. yıl vizyonunu sizin kararınız, sizin sandığa yansıtacağınız irade belirleyecektir.

Bundan önceki olağan genel kurullarda olduğu gibi, 21-22 Şubat 2015 tarihleri arasında yapılacak olan 5. Olağan Genel Kurul’da da karar ve yetki sizin…

BİZ, VAKTİ KUŞANANLAR OLARAK HAZIRIZ. HEDEF 2022, 30. YIL diyoruz… Kuruluşunun 30. yıldönümünde sendikamızı en yüksek standartlarla buluşturmanın, sendikamızı eğitim alanında faaliyet üreten dünyanın en büyük sendikalarından biri yapmanın mücadelesini azimle, kararlılıkla, yorulmadan sürdüreceğiz.

Değerli Dava Arkadaşlarım,

Eski Türkiye’nin birçok zulmüne karşı hep dik durduk; eğilmedik, boyun eğmedik ve 23 yıl önce yapılamaz, çözülemez gibi görünen nice sorunları çözen Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olduk.

28 Şubat mağdurlarının yeniden istihdamını, Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler derslerinin haftalık ders olarak öğretimini, sicil notu uygulamasına son verilmesini, engellilere yönelik merkezi sınavların açılarak kamuda istihdam edilmesini, süt izni süresinin artırılmasını, 28 Şubat mağduru öğrencilere ve öğretmenlere haklarının iade edilmesini sağlarken; katsayı sorunu, başörtüsü yasağı, kesintisiz eğitim dayatması gibi kronikleşmiş sorunları çözerek milletimizin değerlerinin savunucusu olduk ve tüm dünyada itibar gören Yeniden Büyük Türkiye’nin inşasına katkı verdik.

Demokratikleşme, sivilleşme, özgürlük ve hak arama mücadelemizi, sizlerin de yetki vermesiyle elinizdeki bu vizyon belgesinde yer alan yeni ve çok daha büyük projelerle devam ettireceğiz.

Tarihimizden, medeniyetimizden ve sizlerden aldığımız güç ve ilhamla geleceğin ‘Yeniden Büyük Türkiyesi’ni sizlerle birlikte inşa edeceğiz.

Unutmayınız ki, bu seçimde hem sendikamızın geleceğini oylayacağız, hem de Türkiye’deki sendikacılığın gidişatına birlikte yön vereceğiz. Seçimle birlikte, uzun yıllardır edindiğim sendikacılık birikimi ile teşkilatımızın potansiyelini birleştirip, tüm Eğitim-Bir-Sen sevdalılarını kardeşçe geleceğe taşımanın heyecanını yaşıyorum.

Evet, her gün yeni bir imkândır, her mevki, makam insanlığa ve İslam âlemine yapılacak bir hizmet aracıdır. Bizler bulunduğumuz makamları hizmet aracı olarak görüyoruz. Bunun için çalışıyor ve üretiyoruz. Bu anlayıştan asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Bütün insanlık için umut olacağız. Bulunduğumuz coğrafya ve dünya bizleri beklemektedir. Bizler onlara yardıma koşmaya hazır ve nazırız.

5. Olağan Genel Kurulumuzla bir kez daha ülkemiz, sendikamız ve dünya mazlumları kazanacaktır.

Şimdi Söz, Karar ve Yetki Sizde

Son Sözü Siz Söyleyecek,

Son Kararı Siz Vereceksiniz.

Ahmet ÖZER

Eğitim-Bir-Sen

Genel Başkan Adayı

VİZYON BELGESİNİ PDF OLARAK İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Daha geniş bilgi için Ahmet Özer’in web sitesi ve sosyal medya hesapları:

www.ebsahmetozer.com

facebook.com/ebsahmetozer

twitter.com/ebsahmetozer

youtube.com/c/ebsahmetozer

19 Şub 2015 - 23:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.