Vatandaşımız dahi olamazlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartmak dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar vatandaşımız dahi olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir grup avukatı kabul etti. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

ÜÇ GÜNLÜK İŞ: Eğer terör örgütüyle mücadeleyi ahlak, vicdan ve hukuk ölçüleri içinde yürütmezsek bu mesele bizim için üç günlük iştir. Terör örgütü Kuran-ı Kerim'in cildi içinden çocukların oyuncaklarına kadar şeytanın bile aklına gelmeyecek yerlere döşediği patlayıcılarla insanlıktan nasibini almadığını ispat etmiştir. Biz düşmanını bile arkasından vuran bir millet olmadık. Bu milletin tarihinde alçaklık, soykırım, sömürgecilik, haksız yere bir kimseyi incitmek yoktur.

ABD'DEKİ MÜSLÜMANLARIN ERDOĞAN SEVGİSİ

TEYAKKUZDAYIZ: Terörle mücadele ederken diğer sorunların henüz tamamen çözülmediğinin farkındayız. Paralel Yapı denen şer örgütü ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında tüm imkanları ve gücüyle devletimizin ve milletimizin aleyhine çalıştığını bilmenizi istiyorum. Amerika'da bu yapının, nasıl bölücü örgüt mensuplarıyla, Ermeni komitacılarla koyun koyuna olduğunu gördüm. Yalanın, riyanın, ikiyüzlülüğün, sahtekarlığın şahsiyetsizliğin en üst seviyeye çıktığı bu yapının mensuplarına ve ihanetlerine karşı daima teyakkuz halinde olmalıyız.

TERÖRİSTTEN FARKI YOK: Bölücü terör örgütüyle aynı hedefleri paylaşanlar da buldukları her fırsatta ve her yerde kinlerini, nefretlerini, ihanetlerini sergiliyorlar. Akademisyen görünümlü destekçi, gazeteci kimlikli casus, siyasetçi kılıklı eylemci, memur unvanlı milis olarak terör örgütünün emrine girenlerin, elinde silahı, bombası olan teröristlerden hiçbir farkı yoktur. Kuzu postuna bürünmüş sırtlanlar da terör örgütü mensuplarıyla aynı amaca hizmet ediyorlar. Devletine ve milletine ihanet içinde olan hiç kimseyi sırtımızda taşımak zorunda değiliz.

VATANDAŞIMIZ OLAMAZ: Güvenlik güçlerimiz teröristlerle mücadelelerini başarıyla, fedakarlıkla ve hassasiyetle yürütüyor. Belki biz bir ölüyoruz ama en az 10, 20, 30 da onlardan öldürüyoruz. Terör örgütünün yandaşlarını devre dışı bırakmak için vatandaşlıktan çıkartmak dahil gereken tüm önlemleri almakta kararlı olmalıyız. Bunlar bizim vatandaşımız dahi olamazlar. Demokrasiye, temel hak ve özgürlüklere, hukuk devleti ilkesine halel getirmeden, ülkemizin ve milletimizin bekasını güvence altına alacak adımları süratle almalıyız. Bizim gidecek başka bir vatanımız yok.

SON ADIMI OLABİLİR: Kim bu vatana göz dikerse, önce bin yıldır ödediğimiz bedellere baksın, adımını da ona göre atsın. Zira o adım son adımı olabilir. Bu sözüm farklı isim ve söylemlerle, ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birliğini hedef alan herkese. Eğer buna meydan okuma deniyorsa, evet, Türkiye Cumhuriyeti devletine kem gözle bakan, kötü niyet besleyen herkese milletim adına Cumhurbaşkanı sıfatıyla ben de meydan okuyorum. Bu topraklarda ezanlarımız susmayacak, bayrağımız inmeyecek, vatanımız parçalanmayacak.

SABAH

06 Nis 2016 - 06:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.