Vekillik için AKP'ye başvuran aday sayısı

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre, Ak Parti'ye şuana değin 15 bine yakın başvuru oldu

Türkiye
Haber albümü için resme tıklayın

7 Haziran genel seçimlerinde 15 bin başvuruyla aday adayı patlaması yaşaması beklenen AK Parti, aday belirlemede bu seçim farklı yöntemler izliyor. Adayları 4 aşamalı elemeden geçirecek olan parti yönetimi, bu yıl ilk defa temayül yoklamasının ardından şehre sandık koyacak. Teklif son MYK toplantısında Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan geldi ve oylanarak kabul edildi.

Seçim İşleri Başkanlığı da hemen harekete geçerek çalışmalara başladı. Buna göre, şehirdeki bütün sivil toplum kuruluşlarının başkanları, temsilcileri ve kentin kanaat önderlerinden sandıkta oy kullanması istenecek ve isteyen gidip oyunu kullanacak. AK Parti bu şekilde şehirlerle bütünleşmeyi hedefliyor. Partinin seçim beyannamesi üzerinde çalışmaları devam ederken bir yandan da seçimde kullanılacak sloganlar, billboardlar ve ilanlar hazırlanıyor. 10 seçim müziği için daha sipariş veren AK Parti, büyük beğeni toplayan "Yiğit Adam" şarkısının 5 farklı versiyonu için de çalışıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Nisan'da aday listelerinin YSK'ya teslim edilmesinin ardından 14-15 Nisan'da seçim kampanyasını başlatacak.

İSMAİL SONSUZ

17 Şub 2015 - 13:23 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.