Verilen Uyarı cezasını tebliğ almazsak ne olur?

SORU; Uyarı cezası veya başka bir disiplin cezası kesildiği durumda, elinde zarfla gelen kişiden zarfı almazsak, imza da atmazsak, her hangi değişik bir durum söz konusu olur mu?

Memurlar.Net - Özel
Haber albümü için resme tıklayın

SORU; Uyarı cezası veya başka bir disiplin cezası kesildiği durumda, elinde zarfla gelen kişiden zarfı almazsak, imza da atmazsak, her hangi değişik bir durum söz konusu olur mu?

CEVAP; 7201 sayılı Tebligat Kanununun 1 inci maddesine göre, kamu kurumlarınca yapılacak tüm tebligat, PTT veya memurlar vasıtasıyla yapılı

Anılan Kanunun 60 ncı maddesinde bulunan "Bu Kanunun uygulanmasına ilişkin usül ve esaslar İçişleri, Maliye ve Ulaştırma bakanlıklarının görüşü alınmak suretiyle, Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenir."ifade uyarınca Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik 25.01.2012 tarihli ve 28184 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunmaktadır.

7201 sayılı Tebligat Kanununun 7/a maddesi uyarınca elektronik ortamda yapılacak tebligatlara ilişkin usul ve esasları düzenlemek üzere 19.01.2013 tarihli 28533 sayılı Resmi Gazete'de Elektronik Tebligat Yönetmeliği yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Tebligatın, 7201 sayılı Kanun ve bu kanun hükümleri uyarınca yürürlüğe konulan Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılması gerekmektedir.

7201 sayılı Tebligat Kanunun 2 nci maddesinde "Diğer kanunlarda özel hüküm bulunması halinde veya tehirinde zarar umulan işlerde veya aynı yerde bulunan 1 inci maddede yazılı daire ve müesseseler arasında veya bu daire ve müesseselerde bulunan şahıslara yapılacak tebligat, kendi memurları veya mahalli mülkiye amirinin emriyle zabıta vasıtasıyla yaptırılır.

Zor kullanılmasını gerektiren veya hazırlık tahkikatına taallük eden vazifelerini zabıta tarafından yapılacağına dair olan hükümlerle bu kanunun ikinci babında yazılı hususi hükümler mahfuzdur." denilmektedir.

7201 sayılı Kanunun 1 inci maddesi kapsamındaki kurumlardaki memurlara genellikle kendi memurları vasıtası ile tebliğ yapılması gerekmektedir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca;

Memur, yapılan tebliğden imtina etmesi halinde, tebliğden imtina ettiğine dair tutanak tutulur ve zarf memurun masasına yapıştırılır. Tutanak tarihi itibariyle tebliğ edilmiş sayılır.

Disiplin cezasının memur tarafında tebligattan imtina edilmesi memura bir şey kazandırmaz.

Yapılacak şey cezayı tebliğ alıp önce itiraz edip. Sonucuna göre de disiplin cezasını idari yargıya taşımak mümkün bulunmaktadır.

06 Oca 2016 - 06:11 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.