Yaşar Kaya: Kandil Selahattin Demirtaş'a tuzak kurdu

Kapatılan Demokrasi Partisi (DEP) Genel Başkanı ve önde gelen Kürt siyasetçilerinden Yaşar Kaya, Kandil'in 50 kişinin öldüğü Kobani olaylarında Demirtaş'a tuzak kurduğunu iddia etti.

Rûdaw’a konuşan Yaşar Kaya, HDP’nin yüzde 10 barajına karşın seçimlere parti olarak girme kararını “HDP parti olarak rüşdünü ispatlamak istiyor” diye değerlendirdi. Kaya, HDP’nin Kürt politikasını yönetemediğini ve şekillendiremediğini de belirtti. Kaya, şöyle devam etti:

"ANKARA'YA GİTMEYECEĞİZ DEDİLER AMA.."

“Demokratik Toplum Partisi ‘DTP) kapatıldığı zaman seçildikleri zaman ‘biz Ankara’ya gitmeyeceğiz’ dediler ve ardından tıpış tıpış gittiler. Bunlar Kürt siyasetini şekillendiremiyorlar, yönetemiyorlar. Diyarbakır’da bir bölge parlamentosu kurabilirlerdi. Bu kimsenin zararına değil. Bundan korktular.”

"KÜRDİSTAN BÖLGESİNİ ÖRNEK ALSINLAR"

Büyük bir fırsat kaçırıldığını ve “o adım atılmış olsaydı bugün tamamen farklı olurdu” diyen Kaya, şunları söyledi:

“HDP’nin barajın altında kalmasını istiyorum. Eğer barajın altında kalırlarsa yeniden böyle bir imkan doğacak. Diyarbakır’a gidilerek bir bölge parlamentosu kurulmasından yanayım. Fiili olarak özerklik durumu yaratılmalı. Özerk yönetim için Kürdistan Bölgesi'ni örnek alsınlar. Barajı geçerlerse bu şekilde yarım yamalak Kürt politikasına devam edecekler.”

"KANDİL DEMİRTAŞ'A TUZAK KURDU, KARİZMASINI ÇİZDİ"

Kaya, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın eski kadrolarını faal duruma getirmek istediğini, bunun için Hatip Dicle’nin Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) başına getirdiğini belirterek, şu iddiada bulundu:

“Bugün İmralı heyeti ve HDP’nin yönetim kadrosunda Öcalan’ın söylemlerinin haricinde adım atan insanlar var. Öcalan buna engel olmaya çalışıyor. HDP yönetimi değişebilir. Osman Baydemir’in başını gelenler Selahattin Demirtaş’ın da başına gelebilir. Kandil, Demirtaş’a Kobani olaylarında komplo kurdu. Demirtaş’a açıklama yaptırdılar. 50 kişi öldü. Bu beyanat Demirtaş’ın bütün karizmasını çizdi. Önümüzdeki seçimlerde HDP yönetiminde bazı değişiklikler olacaktır.”

"TÜRK SOLUNUN YARAMAZLARINI VEKİL YAPTILAR"

HDP’nin “Türkiyelileşme” politikasını “asimilasyonu benimsemek” olarak değerlendiren Kaya, “Kürtler, Kürt partisi çatısında kendi politikalarını yürütebilirler. Türk solunun bir işe yaramamış kişilerini getirip milletvekili yaptılar” dedi.

20 Oca 2015 - 09:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.