Yeni Bakan, 26 Yıl Önceki Bakan İmren Aykut’u Aradı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarihine ikinci kadın bakan olarak geçen Jülide Sarıeroğlu, kendisinden 26 yıl önce bakanlık görevini yürüten İmren Aykut'u arayarak, her zaman desteğini beklediğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarihine ikinci kadın bakan olarak geçen Jülide Sarıeroğlu, kendisinden 26 yıl önce bakanlık görevini yürüten İmren Aykut'u arayarak, her zaman desteğini beklediğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın çarşamba günü açıkladığı kabinede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Jülide Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarihine ikinci kadın bakan olarak geçti. Turgut Özal hükümetinde görev alan Bakan İmren Aykut'un ardından 26 yıl sonra bu koltuğa oturan Bakan Sarıeroğlu, kendisinden 26 yıl önce bakanlık görevini yürüten İmren Aykut'u arayarak, her zaman desteğini beklediğini belirtti. Bakan Sarıeroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım Beyefendi'nin şahsıma layık gördüğü görevimi hayırlarla sürdürmeyi temenni ediyorum. Önümüzdeki dönemde desteklerinizi esirgememenizi rica ediyorum. Tecrübelerinizden faydalanmak bizlere yol gösterecektir. İnşallah destekleriniz ile sizler gibi iz bırakmak, 80 milyon vatandaşımızın hayır duasını almak için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

21 Aralık 1987 ile 23 Haziran 1991 tarihleri arasında bu görevi sürdüren Aykut ise, Başbakan Yıldırım'ın açıklamasını televizyondan takip ettiğini belirterek, büyük heyecan duyduğunu ifade etti. Aykut, "Sayın Başbakanın açıklamasını takip ettim ve büyük heyecan duydum. Büyük onurla görev yaptığım Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na getirilmeniz bizleri oldukça gururlandırdı. Gerçekten sorumluluğu çok büyük bir bakanlık. Destek olmak için daima yanınızda olacağız" dedi.

23 Tem 2017 - 15:13 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.