Yıldırım: FETÖ Türkiye’ye gelecek hesabını verecek

Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz gecesi milletimize zehir eden terör örgütü lideri FETÖ Türkiye'ye gelecek hesabını verecektir" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz gecesi milletimize zehir eden terör örgütü lideri FETÖ Türkiye'ye gelecek hesabını verecektir" dedi.

Yenikapı'da gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, alanı dolduran milyonlara hitap etti. Konuşmasına 15 Temmuz demokrasi şehitlerini ve kahraman gazileri selamlayarak başlayan Yıldırım, "CHP mensuplarını milli iradeden yana net bir tavır koydukları için yürekten selamlıyorum. MHP değerli genel başkanını ve ülkücü kardeşlerimi ilk andan itibaren hükümetimizin yanında sarsılmaz bir demokrasi savunucusu olduğunuz için yürekten selamlıyorum. CHP'li kardeşlerim, MHP'li kardeşlerim, her siyasi görüşten değerli vatandaşlarım bu muhteşem tabloyu bugün bize yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı'dır"

Kurtuluş savaşı döneminde Halide Edip Adıvar'ın Sultanahmet Meydanı'nda yaptığı konuşmayı hatırlatan Yıldırım, "Halide Edip o muhteşem topluluğa "toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, altında şerefle yatarız" dedi. Bu aziz millet toprağın altında şerefiyle yatanlar sayesinde toprağın üzerinde şerefle yaşıyor. 15 Temmuz akşamı da bir işgal girişimi, FETÖ terör örgütü hainlerinin bir ihtilal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar caddelere işgal etti, teröristler silahları ile millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara davet etti. Yine salalar okundu. Bu aziz millet İstanbul'da, Ankara'da 81 vilayetinde hep birden şunu söyledi. "Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız" Çanakkale'de destan yazan bu millet, 15 Temmuz destanını yazdı. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla bir olarak yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi. Sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirir. Bizi öldürmeyen her darbe, bizi daha da güçlendirir" şeklinde konuştu.

"Bu tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız"

"Buradan açık ve seçim ifade etmek istiyorum. Siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu bozmayacağız. Uzlaşmayı, işbirliğini daha da güçlendireceğiz. Türkiye'yi milletimizle, siyasi partilerimizle 2023 hedeflerine taşıyacağız. Kürt ile Türk ile bunların arasına girenler işte bu hainlerdi. Kürt ve Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. İnşallah Türk Kürt alevi - sünni arasındaki muhabbeti daha da geliştireceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de milletimiz arasından çıkaracağız. Hangi mezhepten olursa olsun bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bir olursa ulaşamayacağımız hiçbir iş yok. Bu tarihi birlikteliği gözümüz gibi koruyacağız, intikam duygusu ile değil adaletle, hukukla hareket edeceğiz. Bu terör örgütü mensuplarından şehit ve gazilerimizin hesabını soracağız. Demokrasiden taviz vermeyeceğiz, özgürlüklerimizi daha da geliştireceğiz. Düşmanlarımızı azaltacak, dostlarımız çoğaltacağız. 15 Temmuz Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür. Bugün Türkiye temizlik yapıyor. Devleti kilitleyen, ekonomi daralta unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz" ifadelerini kullandı.

"FETÖ Türkiye'ye gelecek hesabını verecektir"

Fetullah Gülen'in mutlaka Türikye'ye getirileceğini de söyleyen Yıldırım, "15 Temmuz gecesi milletimize zehir eden terör örgütü lideri FETÖ Türkiye'ye gelecek hesabını verecektir. Aziz milletim merak etmeyin, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. Bu güzel ülke gençlerine "bunlar memleket meselesi ile ilgilenmez" diyenler ne kadar yanıldıklarını gördüler. Tankların önüne yatan gençlerimizi yürekten kutluyorum. Allah sizden razı olsun" dedi.

07 Ağu 2016 - 22:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.