Yıldırım: İmzasız ihbarlar için Genelge çıkacak

Başbakan Binali Yıldırım, isimsiz ihbarların bürokrasinin kanayan yarası olduğunu belirtti ve isimsiz ihbarların dikkate alınmaması için Genelge çıkarılacağını açıkladı

BaşbakanBinali Yıldırım, Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yeni kabineye ilişkin bir revizyon planının olup olmadığı sorulan Başbakan Yıldırım, "Öyle bir şey yok. Nereden çıkardınız? İşler yolunda. İş bulamayınca yeni mevzular çıkarıyorsunuz" diye yanıt verdi.

'FETÖ İLE MÜCADELE MİLLİ MESELEDİR'

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının kullandığı 'Bylock' sisteminin bazı milletvekillerinde ve bakanlarda çıktığı yönündeki iddialar sorulan Yıldırım, "İddialara göre amel edilmez. İddia varsa araştırılır. Gerçeği ortaya çıkarılır. Hiçbir şey gerçekleşmeden üzerinden konuşmak haksızlıktır. İnsanları karalamaktır. FETÖ ile mücadele bir milli meseledir. Kim olursa olsun nereye giderse gitsin her türlü mücadele yapılacaktır. Burada hiç kimsenin istisnası söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

'FETÖ BELASI BİZİM BAŞIMIZA BİRAZ BÖYLE GELDİ'

FETÖ ile ilgili soruşturmalara ilişkin gelen imzasız ihbarlara yönelik genelge hazırlanacağını açıklayan Başbakan Yıldırım, "İmzasız ihbarlar bürokrasinin en büyük hastalığıdır. Birbirine çekemeyenler, birbiriyle hesabı olanlar, birbirinin yerinde gözü olanlar maalesef kimliğini gizleyerek, arkadaşlarını ihbar ediyor. Mağduriyetler oluşuyor. Biz bu yönde ismini, kimliğini yazmayan; adresi, yeri, yurdu belli olmayan ihbarları dikkate alınmaması için genelge yapacağız. FETÖ belası da bizim başımıza biraz böyle geldi. Onun için gereksiz mağduriyetlerin önlenmesi için mutlaka ciddi belgeye, bilgiye dayalı olan her türlü ihbarı değerlendiririz; ancak arka planında bir şey olmayan sadece soyut iddialar bulunan ve kimliği, adresi belirsiz ihbarları dikkate almak hem muhatabına zarar veriyor hem de bürokrasinin genel verimliliğine de olumsuz etki yapıyor" diye konuştu.

23 Eyl 2016 - 15:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.