YKS'de çok az sayıda açık uçlu soru olabilir

Hürriyet Gazetesi'nden Nuran Çakmakçı,YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a YKS ile ilgili adayların hala merak ettiği soruları sordu, işte cevapları:

YÖK BAŞKANI CEVAPLADI

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'a YKS ile ilgili adayların hala merak ettiği soruları sordum, işte cevapları:

1) Örnek soru yayınlanacak mı?

Önümüzdeki günlerde örnek soru yayınlamayı düşünüyoruz.

2) Adaylar yeni sistemle ilgili daha sonra bilgilendirilecek mi?

Evet. Bugünden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi ile işbirliği çerçevesinde son sınıfta olan bütün öğrenci ve ailelerine bilgilendirme maili gönderilecek. Ayrıca yine MEB ile işbirliğiyle rehber öğretmenlere de bilgilendirme yapılacak. Çağrı merkezimiz de hizmet verecek.

3) Bu yıl puan türlerinde değişiklik olacak mı?

Bu yıl adaylar ilk kez yeni sistemle karşılaşıyorlar. İlk sene puan türlerinde bir değişiklik şu aşamada yapmıyoruz. Bu konuda bir sonraki sene için geniş çaplı uzmanlardan oluşan komisyonlar kuruyoruz, onların önerilerine göre bir çalışma yapacağız.

4) Açık uçlu soru sorulacak mı?

Açık uçlu soru ikinci sınavda olmayacak. Birinci sınavda da çok az sayıda olma durumu var. Bunun sebebi şu: ÖSYM'nin yaptığı analizlerde açık uçlu sorunun sınavın kalitesine, öğrencinin niteliğinin ölçümlenmesine pek katkı sağlamadığı sonucuna varılıyor.

5) Birinci ve ikinci sınav ne zaman başlayacak?

Birinci sınav 10.00'da başlayacak. 90 dakika sürecek. Sınav bittikten sonra yaklaşık 2.5 saat boşluk olacak. Adaylar biraz dinlenip, rahatlayacak. İkinci sınava bu boşluk sonrası başlanacak.

20 Eki 2017 - 13:37 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.