YÖK, YKS sık sorulan dosyasına ekleme yaptı

Yükseköğretim Kurulunca, YKS'nin ikinci oturumundaki sosyal bilimler-2'deki 12 soruluk felsefe grubu testinde, adaylara felsefe sorularının da tabii olarak yöneltileceği bildirildi

YÖK, daha önce YKS sistemine ilişkin olarak yayımladığı sık sorulan sorular dosyasına 5 soru ve cevap daha ekledi

27. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda puanlar hangi aralıkta hesaplanacaktır?

YGS-LYS sisteminde olduğu gibi bu yıl da puanlar 100-500 puan aralığında hesaplanacaktır. Adayların bu puanlarına Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) geçen sene olduğu şekilde hesaplanarak eklenecektir.

28. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi almayan veya farklı bir müfredat ile alan adaylar hangi soruları cevaplayacaktır?

YGS-LYS sistemindeki durum söz konusudur. Yani bu durumdaki adaylar sınavda ilave Felsefe Grubu sorularını cevaplayacaklardır, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularını cevaplandırmayacaklardır.

29. Felsefe Grubu sorunlarında Felsefe soruları da var mıdır?

Felsefe Grubundaki sorulara Felsefe soruları "tabii olarak" dahildir. 15. Soruda, ikinci oturumda testlerin içeriğine yönelik verilen açıklamada, Felsefe Grubu sorularında Felsefe dışındaki alanlardan hangilerinin dahil olduğunun belirtilmesi amacı ile sadece Mantık, Psikoloji ve Sosyoloji belirtilmiştir.

30. Özel Yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarına hangi puan türü ile başvurulabilir?

Özel Yetenek sınavı ile öğrenci kabul eden yükseköğretim programlarına TYT puanı ile başvurulabilecektir. Bu programlara başvurabilmek için YGS-LYS sisteminde olduğu gibi TYT puanının da 150 ve üzeri olması gerekmektedir.

31. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda adaylar sınav başladıktan ne kadar süre sonra sınav salonundan ayrılabileceklerdir?

Adayların sınav salonundan ayrılışı ile ilgili olarak ÖSYM tarafından makul süreler belirlenecek, buna ilişkin bilgiler Başvuru Kılavuzu'nda ve ÖSYM'nin web sayfasında bildirilecektir.

21 Eki 2017 - 21:19 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.