Yönetici Görevlendirme Takvimi Öne Alınsın

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat YAVUZ ''Yönetici Görevlendirme Takvimi Öne Alınsın'' başlıklı yazısında MEB Yönetici Görevlendirme sürecini değerlendirdi.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Talat YAVUZ ''Yönetici Görevlendirme Takvimi Öne Alınsın'' başlıklı yazısında MEB Yönetici Görevlendirme sürecini değerlendirdi.

Yönetici görevlendirme takvimi işliyor. Mevcut takvime göre görevlendirilecek yöneticilerin göreve başlamaları, Eylül ayının ortalarını buluyor. İş yükünün ve takvimdeki sıkışıklığın farkındayız ancak yeni görevlendirilecek idarecilerin, özellikle okul müdürlerinin, okullar açılmadan önce görevlerinin başında olması çok önemli bir avantaj sağlayacaktır. Okul müdürlerinin okullarını tanımaları, planlama yapabilmeleri, ilk gün öğrencilerine hitap edebilmeleri sağlanırsa iyi bir başlangıç yapmış olacaklardır.

İyi bir başlangıçla, 2017/2018 öğretim yılı,her şeye rağmen son üç yıldır gösterilen başarının, biraz daha ileri taşınacağı bir öğretim yılı olacaktır. Okullarımız; fiziki iyileştirmelerle, yaz okullarıyla, kurslarla, sosyal etkinlikleriyle, projeleriyle, yabancı dil ağırlıklı sınıflarla, velilerle bütünleşerek yaptıkları geziler ve yılsonu etkinleriyle adeta üzerindeki ölü toprağını attılar. Dershanelerin devreden çıktığı, sistemin yeniden kurgulandığı ve birçok yönden yaşanan geçiş dönemi başarı ile tamamlanmıştır.

Bütün eleştirilere rağmen son üç yıl içinde görev alan her kademeden eğitim yöneticileri, ülkemiz eğitiminde başarı umudunu canlandırmışlardır. Ekip olabilmeyi başarmış okul idareleri ile ilçe ve il yöneticileri, sivil toplum kuruluşları; risk alarak, ne yaptıklarının farkında olarak, okulları tutup kaldırmışlardır. Liyakat ve sadakat birleşince gerisi gelecektir.

Bundan sonra atılacak adımları yine bu ekipler atacak, yönetim anlayışını değiştirmeden kadroyu genişletecek, ülkemizin hassas dengelerini gözeterek ve bütün iyi niyetli kesimlerin katkısını alarak Milletimizi içine düştüğü buhranlı dönemden çıkaracak yeni nesiller yetiştirecektir. Başka da çaremiz yoktur. Zaman çok kıymetli ve başlangıçlar her zaman geleceğin işaretidir, hızlanalım biraz.

Talat YAVUZ

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı

19 Tem 2017 - 22:28 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

01

Adem çelik - Bence idareci atamaları nisan. Mayıs. Ayında. Tamamlanması. 1. Temmuz itibarıyle. Tüm idareciler. Yeni görev yerlerinde görevlerine başlamalı.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 22:28