Yunanistan mülteci iadesini erteledi!

Reuters'a konuşan Türk yetkili, Yunanistan'ın bir sonraki mülteci grubunun Türkiye'ye gelişini Cuma gününe kadar ertelediğini duyurdu.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'yle (AB) vardığı anlaşma çerçevesinde göçmenlerin Yunanistan'dan Türkiye'ye iadesinde ilk kafile Midilli Adası'ndan Türkiye'ye ulaştı. İlk kafilenin ardından Yunanistan, ikinci kafilenin gelişini Cuma gününe kadar erteledi.

Midilli Adası'ndan hareket eden "Nazlı Jale", ardından ise "Lesvos" isimli tekneler 131 kişilik ilk mülteci kafilesini Türkiye'ye getirdi.

Dün gerçekleşen ve Dikili Limanına yanaşan teknelere, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı botlar ve helikopterler eşlik etti.

İKİNCİ KAFİLENİN GELİŞİ ERTELENDİ

Reuters'a konuşan Türk yetkili, Yunanistan'ın mültecilerin gelişini Cuma gününe kadar ertelediğini duyurdu Reuters'a konuşan Türk yetkili, Yunanistan'ın bir sonraki mülteci grubunun Türkiye'ye gelişini Cuma gününe kadar ertelediğini duyurdu.

06 Nis 2016 - 08:40 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.