"Yurtta Sulh" Whatsapp Grubunun Mesajları Ortaya Çıktı

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün darbe girişiminde işgaline ilişkin hazırlanan iddianamede Binbaşı Murat Çelebioğlu'nun, "Yurtta Sulh" adlı whatsapp grubundan "Bayrampaşa'dan bir tane bile polis çıkmayacak" şeklinde mesajlar gönderdiği anlatıldı.

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün darbe girişiminde işgaline ilişkin hazırlanan iddianamede Binbaşı Murat Çelebioğlu'nun, "Yurtta Sulh" adlı whatsapp grubundan "Bayrampaşa'dan bir tane bile polis çıkmayacak" şeklinde mesajlar gönderdiği anlatıldı.

Darbe girişimine ilişkin Bayrampaşa Cevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün işgal edilmesine ilişkin 58 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, FETÖ tarafından organize edilen darbe girişimindeki eylemlerin 66.Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan subay, astsubay ve erler tarafından gerçekleştirildiğini anlatıldı.

İddianamede, 14 Temmuz 2016 tarihinde 66.mekanize Piyade Tugay Komutanlığında yapılan toplantıda birliklerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesini, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Yerleşkesini ve Atatürk Havalimanını ele geçirmesinin planlandığı vurgulandı.

"İLK İŞGAL GİRİŞİMİNDE BULUNULAN YERLEŞKE BAYRAMPAŞA ÇEVİK KUVVET"

Bayrampaşa ilçesinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bünyesinde barındırdığı yaklaşık 5 Bin polis memuru, envanterinde kayıtlı TOMA, Panzer ve Short Land gibi zırhlı araçları, silah ve mühimmat kaynakları olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün en güçlü birimlerinden biri olduğu belirtilen iddianamede, "Darbeci askerler tarafından kendilerine karşı oluşabilecek en önemli tehdit "polis mukavemeti" olarak düşünülmüş olmalı ki İstanbul Emniyet Teşkilatının üç ana yerleşkesinden biri olan ve personel olarak yoğun bir yerleşke olması açısından ilk işgal girişiminde bulunulan yerleşke Bayrampaşa Çevik Kuvvet Yerleşkesi olmuştur" denildi.

"BAYRAMPAŞA HALLOLUNCA HABER VERİN, ANKARA'DAN HABER BEKLİYORUZ"

İddianamede, FETÖ üyelerince oluşturulan "Yurtta Sulh" isimli WhatsApp grubunda, grubu oluşturan Binbaşı Murat Çelebioğlu'nun 15 Temmuz 2016 tarihi saat 22.28'de "Kadir yarbayım Bayrampaşa da hallolunca haber verin Ankara'dan haber bekliyorlar" ve saat 22.57'de "Bayrampaşa'dan bir tane bile polis çıkmayacak" şeklinde mesajlar gönderdiği ifade edildi.

ÇEVİK KUVVET'TEN POLİSLERİN ÇIKIŞI ENGELLENEREK MUKAVEMETİN ÖNÜNE GEÇMEYE ÇALIŞMIŞLAR

Darbe girişiminde bulunan FETÖ üyelerinin polisi kendilerine karşı en büyük güç olarak gördükleri, aynı zamanlarda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesini de işgal kapsamına almış olmaları nedeni ile Bayrampaşa Çevik Kuvvet'ten polislerin çıkmasını engelleyerek, İstanbul genelinde polislerce kendilerine karşı gösterilecek mukavemetin önüne geçmeye çalıştıkları belirtildi.

19 Oca 2017 - 19:12 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.