Zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller için daha çok çaba harcamalıyız

Eğitim-Bir-Sen Rize 1 No’lu Şube’nin düzenlediği “Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma Yarışması”nın ödül töreni, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı.

Zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller için daha çok çaba harcamalıyız
Zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller için daha çok çaba harcamalıyız
+9
Haber albümü için resme tıklayın

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, zihnen ve bedenen sağlıklı nesiller için gösterilen çabaların, yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirterek, “İlk emri ‘oku’ olan, beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emreden bir dinin mensupları olarak, okumaya, ilmiyle amel etmeye gayret etmeliyiz. Okumayı alışkanlık haline getiren gençler, umudumuz, geleceğimizdir. Onların iyi yetişmesi için herkes elini taşın altına koymalı, üzerine düşeni layığıyla yapmalıdır. Şubelerimizin bu anlamda yaptıkları çalışmalar, düzenledikleri kitap okuma yarışmaları önemlidir. Bu tür etkinlikleri artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Rize 1 No’lu Şube’nin düzenlediği “Zihnen ve Bedenen Sağlıklı Nesiller İçin Kitap Okuma Yarışması”nın ödül töreni, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Salonu’nda yapıldı. Öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetlinin katıldığı ödül töreninde konuşan Mithat Sevin, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Devletin yaşaması iyi eğitimli gençlerin varlığına bağlıdır

Okumanın önemine dikkat çeken Sevin, “Okuyan, anlayan, ilmiyle amel eden gençlerin varlığı gelecek adına bizi ümitlendirmektedir. Gençler yarınımızdır. Onlara yapılan yatırım geleceğimize yapılan en iyi yatırımdır. Bu konuda cimrilik edilmemelidir. Zihnen ve bedenen sağlıklı nesillerin yetişmesi için herkes elini taşın altına koymalı, üzerine düşeni bihakkın yerine getirmelidir. Çünkü devletin yaşaması, ülkenin refaha kavuşması iyi eğitimli gençlerin varlığına bağlıdır” şeklinde konuştu.

Okuyan, araştıran, ülkesi, milleti için çalışan gençler yetiştirmeliyiz

“Kendini, ülkesini, milletini, medeniyet değerlerini bilen, tanıyan gençlere ihtiyacımız var” diyerek sözlerini sürdüren Sevin, “Bir zamanlar altın nesil diye sunulan mankurtların 15 Temmuz’da bu ülkede neler yaptığına hepimiz şahit olduk. O yüzden gençlerimize sahip çıkmalıyız. Milletine, devletine sahip çıkan, doğup büyüdükleri toplumun geleneklerinin, değerlerinin farkında olan, bunları yaşayan fertler yetişmek için daha çok çaba harcamalıyız” ifadelerini kullandı.

Afacanlar: Amacımız okuma alışkanlığı kazandırmak

Eğitim-Bir-Sen Rize 1 No’lu Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar ise, bu tür etkinliklerin ve yarışmaların gençler açısından fayda sağlayacağına, kitap okuma alışkanlığı kazandıracağına inandıklarını kaydederek, “Amacımız, gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Bu tür etkinliklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, ödüllü kitap okuma yarışmasında üç kategoride dereceye girenlere Cumhuriyet altını, yarım altın ve çeyrek altın ile 53 öğrenciye bisiklet verildi.

27 May 2017 - 19:30 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.