Ziya Boyacıoğlu: Tiroid Hastalıkları Nelerdir?

Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen tiroid hastalıkları için Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İşte o yazı:

op_dr_ziya_boyacioglu.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilen tiroid hastalıkları için Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İşte o yazı:

Vücudumuzda salgılanan hormonlar arasında yer alan tiroid hormonu oldukça önemli bir hormondur. Tiroid hormonunun gerektiği şekilde çalışmaması durumunda tiroid hastalıkları oluşmaktadır.

İşte bu durumda akla gelen ilk soru “tiroid hastalıkları nelerdir?” olmaktadır.

Tiroid hormonunun gerektiği gibi çalışmaması bazı hastalıkları da beraberinde getirmektedir.

Tiroid hastalıkları nelerdir” denildiğinde ilk olarak akla guatr hastalığı gelmektedir.

Hemen hemen tüm tiroid problemleri guatr olarak bilinmektedir. Tiroid bezinin fazla büyümesi durumuna guatr denilmektedir. Çok büyük olmaması durumunda ise herhangi bir belirti söz konusu olmamaktadır.

Uzman Doktor tarafından yapılacak olan muayene ve tetkikler sonucunda tiroid hastalıkları anlaşılabilmektedir.

Tiroid bezi hastalıklarının nedenleri değişebilir

Tiroid bezinin az çalışması ya da tiroid bezinin çok çalışması, tiroid bezinde iltihap olması ve guatr şeklinde tiroid hastalıklarının ortaya çıkmasının başlıca nedenleri olarak söylenebilir.

Ben Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu olarak özellikle ifade ediyorum ki; 50 yaşın üzerinde olan kadınların mutlaka rutin kontrollerini yaptırması gerekmektedir.

Tiroid bezi hastalıkları genel olarak iyot eksikliği gibi nedenlere bağlı olarak oluşabilmektedir. Ülkemizde iyot eksikliği en önemli tiroid hastalıkları nedenleri arasında yer almaktadır.

Ayrıca genetik faktörler ve çevresel nedenler de tiroid hastalıklarının oluşmasını etkilemektedir. Kanda tiroid hormonlarının değerlendirilmesi ile birlikte teşhis konulabilmektedir.

Tiroid belirtileri nelerdir?

Tiroid hastalıkları nelerdir? sorusu hakkında yapılan açıklamaların ardından en çok merak edilen soru da tiroid belirtileri nelerdir olmaktadır.

Tiroid bezinin insan vücudunda çok önemli bir rol oynaması nedeni ile gerektiği gibi çalışması şarttır. Bedenimizdeki pek çok aktiviteyi tiroid bezi kontrol etmektedir.

Hormonların yapımını sağlaması açısından da çok önemlidir. Bu nedenle tiroid bezinde yaşanan sorunlar vücutta bazı belirtileri de beraberinde getirmektedir.

Bu belirtiler ise; fazla kilo alma ve kiloyu verememe, boyun bölgesinde şişlik olması, ellerde titreme, çarpıntı, aşırı derecede terleme, ciltte kalınlaşma olması, kansızlık, saç dökülmesi, kabızlık, tansiyon yüksekliği şeklindedir.

Bu tür belirtileri olan hastaların derhal uzman bir doktor tarafından muayene edilmesi önerilmektedir.

Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu

08 Eyl 2017 - 23:25 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.