-

14 bin yaşında mamut keşfedildi

14 bin yaşında mamut keşfedildi

mask

14 bin yaşında mamut keşfedildi

Meksika'nın başkenti Meksiko yakınlarında kanalizasyon işçileri 14 bin yaşında bir mamut fosili buldu. Devasal yaratığın insanlar tarafından tuzağa düşürüldüğü tahmin ediliyor...
2/24
mask
Meksikalı uzmanlar Meksiko'ya bağlı ABD ile Meksika sınırında Tultepec köyü yakınlarında aralık ayında buldukları kalıntıların 14 bin yıl öncesine ait olabileceğini söyledi.
3/24
mask
Uzmanlar, kalıntıları parçalara ayrılmış halde bulunan mamutun çamurlu bir tuzağa düşürülüğünü, insanlar tarafından eti ve postu için öldürülmüş olabileceğini ifade etti.
4/24
mask
Mamut kalıntılarının bir kısmının ise, ağır mamutların saplanıp kaldığı o zamanlarda sığ bir göl olan alanda bulunduğu kaydedildi.
5/24
mask
Antropoloji ve Tarih Ulusal Enstitüsü'nde görevli arkeolog Luis Cordoba, başkent Meksiko yakınlarında 50'den fazla mamut kalıntısının bulunduğunu söyledi.
6/24
mask
Tultepec yakınlarında yerin 2 metre altında iyi muhafaza edilmiş halde bulunan kalıntıların ise 20 - 25 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir mamuta ait olabileceğini belirtti. Fosillerin bir araya getirilerek sergilenmesi bekleniyor.

27 Haz 2016 - 10:57 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.