18 Milyon Öğrenci Karne Aldı

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini alarak, yarıyıl tatiline çıktı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi sona ererken yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini aldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eryaman Kooperatifler Birliği Ortaokulunda 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem karne dağıtım törenine katıldı. Bakan Yılmaz, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile birlikte 6'ncı ve 7'nci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı. Yılmaz, öğrencilere tatilde ne yapacaklarını, hangi mesleği seçeceklerini ve bir eksiklerinin olup olmadığını sordu.

Karnesini verdiği Talha isimli öğrencinin tatilde bir bilgisayar oyununu oynayacağını söylemesi üzerine Bakan Yılmaz, "Mümkün olduğu kadar evlatlarımızın bilgisayarları teknolojiyi az kullanmalarını istiyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz, öğrenciye oyun oynama süresinin günde 1 saati geçmemesini tavsiye etti. Karne dağıtımının sonunda Yılmaz, karne sevinci yaşayan öğrencilerin yanına oturarak fotoğraf çektirdi.

8'inci sınıf öğrencisi Muhammet Birkan Ekmekçi, Takdir belgesi aldığını ve heyecanlı olduğunu belirterek, tatilde kitap okuyacağını ve iyi bir liseyi kazanmak için ders çalışacağını ifade etti.

8'inci sınıf öğrencisi Ezgi Yalçınkaya ise bu dönemin çok hızlı geçtiğini liseye hazırlandıklarını kaydederek, tatilde ders çalışacağını ve ödev verilmediği için sadece kitap okuyacağını söyledi.

6'ncı sınıf öğrencisi Bengüsu Ertürk, karnem iyi geldi. takdir mutluyum. Tatilde akrabalarıma gideceğim, gezeceğiz. Ödev verilmemesi iyi ama çalışacağız yine de" dedi.

"BAHÇIVAN GİBİSİNİZ, GÜL YETİŞTİREN BAHÇIVAN GİBİ"

Öğrencilere karne dağıttıktan sonra öğretmenler odasına geçen Yılmaz, okulda görevli öğretmenlerle sohbet etti. Öğretmenlerin geleceği inşa ettiğini söyleyen Yılmaz, "Mevcut bir sıkıntı, problem varsa bu problemleri giderecek, azaltacak olanlar da öğretmenlerdir. Herkesin bir şikayeti olabilir. Öğretmenin şikayet hakkının olmayacağını düşünüyorum. Niçin? Şikayet ettiğiniz şeyi kaldırmanın yolu eğitimden geçiyor. Doğru mu? Eğitimde de bütün evlatlarımız, gelecek umutlarımız size teslim. Nasıl yetiştirirseniz. Bahçıvan gibisiniz, gül yetiştiren bahçıvan gibi. Nasıl yetiştirirseniz öyle netice alırsınız. Dolayısıyla kendinizden şikayet etmediğiniz sürece yetiştirdiklerinizden de şikayet edebilmek mümkün değildir, etmeyeceksiniz de. Türkiye'de eğitim çok iyiye gidiyor, değil mi? Bunu en iyi gözlemleyenlerden biri de öğretmenlerimiz olmalı. Yeni yetişen nesil kendini daha kolay, daha güzel ifade edebiliyor, özgüveni bizim döneme göre daha fazla, değil mi? Teknolojiyi bizden çok daha fazla kullanabiliyorlar değil mi? Bizim dönemde çocukların konuşmasına pek izin verilmezdi, evde de sınıfta da izin verilmezdi. Şimdi öyle değil, şimdi pekala öğrencilerimizin herhangi bir konu hakkında, bilgiye ulaşmak kolay, bilgi edinebiliyor, spesifik bir alanda sizden daha çok bilgi de edinebiliyorlar. Dolayısıyla bu çağda öğrencilerin gözünde rol model olabilmek için de öğretmenlerimizin mutlaka kendilerini her zaman güncel tutması, öğrencilerinden daha çok çalışması gerekir" şeklinde konuştu.

Bugün Türkiye'nin yakaladığı bütün başarıların sahibinin eğitim camiası olduğunu kaydeden Yılmaz, bir sıkıntı varsa bunun sebebinin de eğitim alanındaki eksiklik olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Geçmişe kıyasla çok daha iyi bir noktadayız ama daha yapmamız gerekenler var. İnşallah o yapmamız gerekenleri öğretmenlerimizle birlikte hayata geçiriyoruz" dedi.

Bakan Yılmaz, öğretmenlere çalışmaları, fedakarlıkları için teşekkür etti.

"SINIFIN EN İYİLERİ ARASINDAYDIM"

Programın sonunda Bakan Yılmaz, okul bahçesindeki öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi ve bazı öğrencilerle ise selfie yaptı. Bütün öğrencilere başarılar dileyen Bakan Yılmaz, "Sizin karneleriniz nasıldı?" sorusu üzerine, "Sınıfın en iyileri arasındaydım" cevabını verdi.

(Pelin Üzek Kılıç - Fatih Erdoğan - Ömer Çetin/İHA)

19 Oca 2018 - 16:04 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.