200 bin kişi için iş fırsatı

Bu yıl 1 milyon kişiyi iş sahibi yapan Milli İstihdam Seferberliği, önümüzdeki yıl da kaldığı yerden devam edecek

Bu konuda özellikle yeni 100 günlük eylem planı, işsizliğe merhem sürecek. Hayata geçirilecek projeler kapsamında, aralarında kadın ve gençlerin de bulunduğu 200 bin kişi özel sektörde istihdam edilecek. Süreç içerisinde, vatandaşları iş sahibi yapmada kritik role sahip İŞKUR'un meslek kursları devrede kalacak.

İŞKUR'a kayıtlı 110 bin kişi, meslek kurslarına yönlendirilerek, sektörlerin ihtiyacını karşılayacak düzeye getirilecek. Bu arada cezaevlerinde bulunan 10 bin kişiye de "Mesleki Yeterlilik Belgesi" verilecek. Önümüzdeki sene için 5 bin genç, yapılacak 3 ayrı atama ile kamuda iş sahibi olacak. 500 şehit ve gazi yakını da, kamu kurumlarına yerleştirilecek. Tüm üniversitelerde kariyer merkezleri kurulacak. Merkezler, gençleri potansiyeline göre çalışabileceği işlere yönlendirecek.

Sefa Bilgitekin - Türkiye

15 Ara 2018 - 10:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.