31 Mart'tan önce verilen zammı, yeni Başkan geri aldı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'li eski Başkanı Zihni Şahin'in personele Kasım ayında yaptığı yüzde 17,65 zam, 31 Mart seçimlerinden sonra koltuğa oturan AK Parti'li Mustafa Demir tarafından iptal edildi.

31 Mart'tan önce verilen zammı, yeni Başkan geri aldı
Haber albümü için resme tıklayın

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanıyken 23 Haziran seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçilen Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine Belediye Başkanı olan Zihni Şahin, 28 Kasım 2018'de 2 bin 100 personelin maaşlarına yüzde 17,65 zam yaptı.

ZAM YAPTIĞINDA OMUZLARDA TAŞINMIŞTI

Şahin, Belediye-İş Sendikası ile yapılan sözleşme imzalama töreninden sonra salonda bulunan personel tarafından omuzlara alınmış, "En büyük başkan bizim başkan" sloganları atılmıştı. Şahin'de yaptığı konuşmada, "Belki gönlümüzden geçeni sizlere yine veremedik ama belediyenin de yaşaması lazım" diye konuşmuştu.

DEMİR "PARA YOK" DEDİ

Zihni Şahin AK Parti tarafından aday gösterilmeyince 31 Mart yerel seçimlerinde koltuğu AK Parti'li Mustafa Demir'e teslim etti. Demir ise, eski Başkan Zihni Şahin'in verdiği yüzde 17,65'lik zammı belediyenin ekonomik olarak iyi olmadığını ve maaşları bile krediyle ödedi gerekçesiyle iptal etti. Belediye-İş Sendikası Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit de, belediyede çalışan sendika üyelerine gönderdiği mesajda yaşananları tek tek anlatarak Başkan Demir'i ikna edemediklerini söyledi.

"ZAMLAR İPTAL ESKİ MAAŞLAR ÖDENECEK"

Yiğit, Belediye Başkanı Demir ile görüşme yaptıklarını belirterek, "Daha önce mücadele vererek uygulattığımız yüzde 17,65 zamlı bordrolar yapılmıştı. Ancak zamların uygulanmayacağına dair aldığımız duyumlar üzerine; TÜRK-İŞ İl Temsilcimiz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile yapmış olduğumuz görüşmede,belediyenin ekonomik imkanlarının elvermediği, ödeme zorluğu içinde bulunduğu, göreve geldiğinden bu yana kredi ile maaş verdiğini belirterek, bu ödemenin şimdilik mümkün olmadığını belirtmiştir. Çok ısrarcı olmamıza rağmen ikna edemedik" diye konuştu.

Yiğit, çalışanların bu ay alacakları zamların iptal olduğunu, eski maaşların ödeneceğini kaydetti.

İsmail AKDUMAN SÖZCÜ

17 Eyl 2019 - 16:07 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.