4/B Sözleşmeli Memurlardan Hükümete Çağrı

Taseron ve 4/C statüsünde çalışan personellere müjdeler verilmesine karşın hali hazırda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4B maddesine göre sözleşmeli çalışan memurlara herhangi bir düzenleme yapılmamış olması sebebiyle...

Taseron ve 4/C statüsünde çalışan personellere müjdeler verilmesine karşın hali hazırda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4B maddesine göre sözleşmeli çalışan memurlara herhangi bir düzenleme yapılmamış olması sebebiyle, kendilerinin de 5 yıldır kadro talep ettiklerini ve bu taleplerinin hayata geçirilmesi, on binlerce 4/B sözleşmeli memur ve ailesinin kamu maliyesine ekstra yük getirmeyecek haklı kadro beklentilerinin göz ardı edilmemesi adına yetkililere sesini duyurmak için sosyal medya üzerinden sesleniyor.

İşte 4/B sözleşmeli memurların yetkililere yazdığı mektup;

Sayın Devlet Büyüklerimiz:

Bilindiği üzere kamuda 657- 4A/ 4/B /4C ….vb. gibi farklı istihdam şekilleri bulunmaktadır. Bizler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4B maddesine göre; bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız ‘tam zamanlı’ olarak çalışan mimar, mühendis, veteriner hekim, avukat, hemşire, programcı, çözümleyici, tekniker, teknisyen, imam, Kuran kursu öğreticisi, öğretmen ve daha birçok bölümünden mezun olmuş meslek mensubundan oluşan alanlarında uzman teknik personeller olan Sözleşmeli Devlet Memurlarıyız. Bizlerde Kadrolu meslektaşlarımız gibi Ölçe Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile Kamu kurum ve kuruluşlarına atanmaktayız.

Görev yaptıklarımız kamu kurum ve kuruluşlarda kadrolu (4/A) memurlarla aynı diploma, aynı KPSS puanı ile yerleşip, Aynı kurumlarda Aynı odalarda Aynı işleri yapmamıza rağmen farklı şartlarda çalışmaktayız. Bunlara örnekler vermek gerekirse 657/ 4B li personelin babalık izni 2 (iki) gün olmasına rağmen kadrolu (657/4A) personelin babalık izni 10 (on) gündür. 4B’lilerin evlilik veya vefatlar da izni 3 gün iken kadrolu personelin izni 7 (yedi) gündür. 4/B li çalışanların Doğum sonrası kullanabileceği analık izninde de büyük farklılıklar vardır. Ayrıca nakil atamalarında izin ve harcırah (yolluk) hakları da bulanmamaktadır. 4/B li çalışanlar tüm sözleşme ücreti gelir vergisine tabi olduğu için vergi dilimlerinden ciddi maaş düşüşleri yaşamakta, 4/A lı personellerde bu durum görünmemektedir. 4/B li personellerde görevde yükselme, kademe-derece ilerlemesi gibi haklardan da yararlanamamaktadır. Kadrolu personeller; arazi tazminatı, seyyar görev ücreti gibi ek ödemeler almasına rağmen 4B’liler sadece net maaş almaktadır. Kadrolu personellerin yıllık izinleri diğer yıla aktarılmasına rağmen 657/ 4B lilerin yıllık izinleri aktarılamamaktadır. Kadrolu personellerin, eş durumu ve kurumlarının her yıl belirli zamanlarda belirlemiş oldukları zamanlarda tayinleri mevcut iken 4B’liler bu haklara sahip değiller.

2011 ve 2013 yıllarında Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılmış olan Kanun Hükmünde Kararnameler ile 4B li personeller Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 4A kadrosuna geçirildi. Bahsi geçen Kanun Hükmünde Kararnameler belirli tarih aralıkları ile sınırlı olduğu için 657/4A kadrosuna geçiş hakkından bu düzenlemeden sonra işe başlayan 4B’liler yararlanamadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın taşeron ve 4/C li kardeşlerimiz için vermiş olduğu müjdeler için seviniyoruz fakat biz 4/B lilerin kadro beklentimiz hakkında bir çalışma yapılmamış olması bizleri derinden üzmüştür. 4+2 ile alınan 4/B li öğretmen kardeşlerimizin bile ne zaman kadroya geçeceği belirli iken, bizlerin Sözleşmeli olarak 5. Yıla girecek olmamız ve bu kamu çalışan reformundan da bizler hakkında bir düzenleme olmaması bizlerde karamsarlık oluşturmuştur. Şimdi Kamu çalışanları reformu kapsamında çalışmaların başlatıldığı bu süreçte Siz Devlet Büyüklerimizden; yapılacak Kanuni değişikler ile biz 4B’li Sözleşmelilerin, 4A kadrosuna geçirilerek kadrolu çalışanlar ile Eşit Haklara sahip farklı statülerin ortadan kalktığı Kamu Çalışanı statüsüne kavuşturarak on binlerce aileyi de sevindirecek müjdeyi vereceğinizi temenni ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.

4/B Sözleşmeli Memurlar

12 Ara 2017 - 21:41 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

03

4B BERK - #4BliyeKADRO istiyoruz. Taşeronlar ve 4C'liler gibi bizlerde sevinmek istiyoruz. Saygılar.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 12 Aralık 21:41