AB'den son dakika Türkiye kararı! Barış Pınarı Harekatı nedeniyle...

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi oybirliğiyle kınadı. Son dakika gelişmesinde AB ayrıca, Ankara'ya silah satışının durdurulması çağrısında bulundu.

Suriye'nin kuzeydoğusunda yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'yi oybirliğiyle kınayan AB, üye ülkelere de Ankara'ya yapılan silah satışlarını durdurma çağrısı yaptı.

ASKERİ OPERASYONA KINAMA VE KIBRIS MESAJI

Toplantı sonrasında Avrupa Birliği Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "AB, bütün bölgenin istikrarını ve güvenliğini ciddi bir şekilde bozan, daha fazla sivillerin yerinden edilmesine sebep olan Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri eylemi kınıyor. Bu operasyon Uluslararası Koalisyonun DAEŞ'i yenmek için bugüne kadar kaydettiği ilerlemeyi önemli ölçüde baltalıyor" ifadeleri kullanıldı.

kaynak: haber7

14 Eki 2019 - 22:30 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.