AK Parti'de büyükşehirler için temayülden çıkanlar

Dün yapılan sabah saatlerinde online olarak AK Parti'de yapılan temayül yoklamaları çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığından yapılacak olan toplantıda temayül sonuçları ele alınacak.

İlk gelen bilgilere göre İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adı açık ara önde. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın açıklamalarına göre Binali Yıldırım adı İstanbul adaylığı için kesinleşti gibi. Canova, edindiği bilgiler şöyle ifade etti:

"Binali Yıldırım'ın temayül yoklamasında tüm rakiplerini arkasında bıraktığı söyleniyor, teşkilatlarda da Binali Yıldırım destekleniyor. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında temayül sonuçları değerlendirilecek.

Ankara'da ise Mehmet Özhaseki'nin adaylığı yüzde 90 oranında gerçekleşti deniyor ama temayülde başka isimler de öne çıktı. O isimler; Mustafa Tuna, Fatih Şahin, Emrullah İşler ve Süleyman Soylu. Süleyman Soylu hakkında Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Temayülde üç büyükşehir için de Soylu'nun adı çıktı.

İzmir'de ise Mahmut Özgener adı geçmişti fakat Özgener siyasete girmek istemediğini açıklamıştı.

İzmir'de yapılan temayül yoklamasında da bazı isimler çıktı, bu isimlerden biri de Hamza Dağ ama henüz bu konuda net bir karar yok."

AK Parti'de yerel seçimler için belirlenecek adaylar için temayül yoklaması yapılmıştı. Elde edilen bilgilere göre İstanbul için Binali Yıldırım ismi ön plana çıkarken Ankara'da ise Mehmet Özhaseki'nin adı geçiyor

19 Kas 2018 - 15:07 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.