AK Parti'den flaş 3600 ek gösterge açıklaması!

AK Parti açıkladı! Personel reformu geliyor!

AK Partili Bostancı'dan 3600 ek gösterge açıklaması!

'İLK GÜNDEM PERSONEL REFORMU OLMASI GEREKİR'

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Seçimden sonra ilk gündemin personel reformu olması gerekiyor Türkiye'de. İnsanların 3600 göstergeyi bu kadar söylemelerin nedeni bir çıta atlama olarak görülmesinden bu kadar gündeme geliyor. Bunlar personel sistemi içerisinde değerlendirilecek konulardır. Nisan-Mayıs civarında bu gelişmeler yaşanır" dedi.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Bostancı, Mansur Yavaş'la ilgili iddialarla ilgili "Ortada sevimsiz, tartışmalı, gri bir alan var; bu sorular cevaplanmış değil. Bunlar kamuoyunun haklı olarak sorduğu üzerinde durduğu konular. Ortada kabul edilemez mesajlar var" dedi.

BEKA MI EKONOMİ Mİ SANDIĞA YANSIR?

Naci Bostancı'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

İkisi birbiri ile bağlı. Çeşitli olaylar yaşadık. 15 Temmuz bunun tepe noktası. Ortadoğu coğrafyasında peş peşe yaşanan istikrarsızlıklar var. Burada istikrara toplumsal birliğe yönelik bir tavır sergileyecek seçimleri bu esas üzerine okumak, ekonomideki iniş çıkışı bu gelişmeler üzerinden değerlendirmek gerek. Bu genel seçim değil. Dayanışma ve toplumsal seferberlik ile bunu halletmek lazım. Sadece eleştiri üzerinden, problemlerin ekonomiye yansıması üzerinden bir dili yansıtıyorlar. Kendilerinin bir iddiaları yok. Ekonomi üzerinden kaydırak yapmaya çalışmaları seçmen tarafından da görülüyor. Bu coğrafyada karşılığı olan bir durum beka meselesi. Türkiye buradan mutlak suretle çıkacaktır.

KÜRT SEÇMEN SÖYLEMLERDEN NASIL ETKİLENİYOR?

Sayın Temelli'nin buradaki ifadesi Millet İttifakının HDP karşısında mahçup bir tavırda bulunması neticesinde doğan bir tepkidir diye düşünüyorum. Sayın Temelli'nin açıklaması bu rahatsızlığın dışa vurumudur. O bir hatırlatma yapıyor. Bu hatırlatma seçilirseniz, kimlerin sizi seçtiğinizi unutmamanız ve o istikamette davranmaznı hatırlatmasıdır.HDP seçmeni ne yapar derseniz? Kendi adayı yoksa öncelikleri çerçevesinde bir seçim yapar. HDP seçmeni yönlendirme ile hareket etmez. Bizim eleştirimiz HDP'nin üst yönetiminedir. PKK ile ilişkilerinde bulundukları konumdur. Bizim itirazımız seçmenlere değil, HDP'nin üst yönetiminedir.

ANKARA'DA SON DURUM NE?

Sayın Özhaseki biraz daha önde sahadan elde edilen veriler bu. Sahadan elde edilen veriler bunlar. Ama, öncesinde biraz geride olduğumuza ilişkin veriler de vardı. Yine aynı yerden geliyordu. Son dönemde 2 puan önde. Sayın Yavaş'la ilgili konuşulan şeyler geçmişinden gelen ve tekrar gündeme gelen konular. Kamuya ait bir konu olmasa bunlar konuşulmaz. Mahiyeti itibarıyla tartışılan konu bir karışıklık doğuruyorsa tartışma kuvvet kazanır. Geleceğe ilişkin ne yapacağına ilişkin bir karışıklık yapabilme potansiyeline gönderme yaptığı için bir rahatsızlık doğuruyor. Sayın Özhaseki de bunları kamuoyu ve Ankaralı seçmen adına gündeme getiriyor.

SAYIN BAHÇELİ'NİN "YAVAŞ ÇEKİLSİN" ÖNERİSİNE KATILIR MISINIZ?

Sayın Bahçeli geçmişte Yavaş'ın MHP'de olması dolayısıyla bir hukuka sahip; bu miras çerçevesinde bir toplumsal sorumluluk çevçevesinde bir çağrıda bulunuyor. Son derece anlamlı bir çağrıdır. Sayın Bahçeli'nin toplumsal sorumluluğa sahip çıkma ihtiyacının bir gereğidir bu çağrı. Ortada sevimsiz, tartışmalı, gri bir alan var bu sorular cevaplanmış değil. Bunlar kamuoyunun haklı olarak sorduğu üzerinde durduğu konular. Ortada kabul edilemez mesajlar var.

Seçimden sonra ilk olarak hangi düzenleme gündeme alınacak?

PERSONEL REFORMU

Personel reformu olması gerekiyor Türkiye'de. İnsanların 3600 göstergeyi bu kadar söylemelerin nedeni bir çıta atlama olarak görülmesinden bu kadar gündeme geliyor.Bunlar personel sistemi içerisinde değerlendirilecek konulardır. Nisan-Mayıs civarında bu gelişmeler yaşanır.VATAN

20 Mar 2019 - 15:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.