Akademisyene muvafakat verilmemesine mahkemeden durdurma

Eğitim-Bir-Sen olarak, 2547 sayılı Kanun’un 35. maddesi gereği mecburi hizmet yükümlüsü kapsamında yardımcı doçent olarak görev yapan üyemiz adına, bir başka üniversitenin yardımcı doçent kadrosuna atanan...

Eğitim-Bir-Sen olarak, 2547 sayılı Kanun’un 35. maddesi gereği mecburi hizmet yükümlüsü kapsamında yardımcı doçent olarak görev yapan üyemiz adına, bir başka üniversitenin yardımcı doçent kadrosuna atanan eşi nedeniyle kadrosunun ve hizmet yükümlülüğünün eşinin atandığı üniversiteye devredilmesine muvafakat verilmemesi işlemine karşı açtığımız davada, Kahramanmaraş İdare Mahkemesi, işlemin yürütmesini durdurdu.

Mahkeme, anayasanın 41. maddesinde ifade edilen aile bütünlüğünün korunması ilkesine atıfta bulunarak, eşlerin aynı yerde görev yapmasının kamu yararı ve hizmet gereklerine uygun olması nedeniyle 2547 sayılı Kanun’un 35. maddesinin üçüncü fıkrası hükmü karşısında üyemizin nakil talebinin reddinde hukuka uyarlık bulunmadığına karar verdi.

6569 sayılı Kanun’un 26. maddesiyle 2547 sayılı Kanun’un 35. maddesinin üçüncü fıkrasına eklenen ek cümleyle mecburi hizmetin başka yükseköğretim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşlarında yerine getirilemeyeceği kuralına eş durumu ve sağlık mazeretleri bakımından istisna getirilmişti.

Mahkeme kararı için tıklayınız

15 Ara 2017 - 23:44 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.