Albaylı, polis müdürlü define çetesinden 'gizli görevdeyiz' deyip kaçak kazı

Bolu'da 5 kişinin tutuklandığı, 9 kişinin de serbest kaldığı kaçak define kazısıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Tutuklanan Jandarma Muhabere Albay Kadri Y. ve emniyet müdürü Metin K.'nın, Bolu İl Jandarma Alay Komutanı'na giderek...

Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre, Bolu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen Pazar günü Bolu'nun Güneyfelakettin Köyü'nde ağır iş makineleriyle kaçak define kazısı yapan 12 kişiyi suçüstü yakaladı. Zanlıların, iş makinelerini Güneyfelakettin Köyü'ne 2 TIR'a yükleyerek getirdikleri belirlendi.

ALBAY, EMNİYET MÜDÜRÜ, SİYASETÇİ VE İŞADAMLARI GÖZALTINA ALINDI

Gözaltına alınan zanlılar arasında Jandarma Muhabere Albay Kadri Y., Ankara Kaçakçılık Daire Başkanlığı'nda görevli 3. Sınıf emniyet müdürü Metin K., Kaçakçılık Daire Başkanlığı'nın Bilişim altyapısını yapan şirketin sahibi Halil K., TBMM Konuk Evi işletmecisi Faruk E., İşadamı Hasen Sezer Ç. Ve siyasi parti yöneticisi Hasan K.'da bulunuyor.

İŞTE BOLU'DAKİ İLGİNÇ KAÇAK DEFİNE SORUŞTURMASININ PERDE ARKASI

İddiaya göre, 13 Nisan 2019 günü kendilerini Jandarma Muhabere Albay Kadri Y. ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürü olarak tanıtan Metin K. ve beraberlerindeki Halil K. ve Hasan Sezer Ç.'nin Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ettiler.

Kadri Y.'nin, "gizli bir görev için geldiklerini, bu görevi hacı isimli şahıstan öğrendiğini, ve işin başında külliyeden birsinin olduğun, Bolu'da bir operasyon yapılacağının, operasyon ile ilgili detayları Emniyet Müdürü Metin K.'nın anlatacağını" söyledi.

Emniyet Müdürü Metin K.'da, "Güneyfelakettin köyünde bir kazı yapılacak, bu konuda tüm araştırmalar yapıldı. Kazı sonrasında çıkan malzemeler, Ankara'ya külliyeye götürülecek. Gizli ödeneğe aktarılacak. Bölgede jandarma ve sivil kimsenin bulunmamasını istedi.

İLGİNÇ ZİYARET TUTANAĞA GEÇİRİLDİ...

Bolu İl Jandarma Komutanı Nadir Çelik, makam odasında yaşanan bu ilginç olayı tutanakla kayda geçirdi. Durumu hemen Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman'a aktardı.

GELEN KİŞİLER GERÇEKTEN MÜDÜR VE ALBAY ÇIKTI

Çelik, gelen kişilerin gerçekten de Albay ve Emniyet Müdürü olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Bolu Cumhuriyet Başsavcısı, 'eğer bu kişiler gerçekten de Pazar sabahı kazı yapmaya gelirlerse gözaltı işlemi yapılsın" talimatı verildi...

2 TIR ÜZERİNDE İŞ MAKİNELERİYLE KÖYE GİTTİLER.

Zanlılar, 14 Nisan 2019 Pazar günü sabah erken saatlerde, 2 TIR'a yükledikleri ağır iş makineleriyle Güneyfelakettin Köyü, Kaya Altı Mevkiinde bulunan A.Y. Ve Ş.Y. İsimli kişilere ait tarlaya gitti. TIR'dan indirdikleri iş makineleriyle o bölgede kazı yapmaya başladı.

18 Nis 2019 - 10:13 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.