Ali Yalçın: Sözleşmeli İstihdam Yeni Türkiye’ye Yakışmıyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Konfederasyona bağlı Enerji Bir-Sen’in 6. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Yalçın, yaptığı konuşmada sözleşmeli istihdam türünün sona ermesi gerektiğini söyledi.

Mmeur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Konfederasyona bağlı Enerji Bir-Sen’in 6. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Yalçın, yaptığı konuşmada sözleşmeli istihdam türünün sona ermesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasında sözleşmeli memurların sıkıntılarına da değinen Yalçın, bu konuda pek çok mağduriyetin yaşandığına dikkat çekerek “Sözleşmeli personel istihdamı Yeni Türkiye’ye yakışmıyor. Sözleşmeli personellerin ailesi ve çocuklarından ayrı kalma dramı da Yeni Türkiye’ye yakışmıyor. ‘İşin mi eşi mi?’ diye arada bırakmak bu Türkiye’nin sorusu olmamalı” ifadelerini kullandı.

Sözleşmeli personellerin aynı işi yapan kadrolulardan daha düşük maaş almasının ve daha yüksek sosyal güvenlik primi ödemek zorunda kalmasının da Türkiye’ye yakışmadığının altını çizen Yalçın, “Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne- babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalıdır” dedi.

Konuyla ilgili geniş katılımlı bir şuranın gerçekleştirileceğini ifade eden Yalçın, 22-23 Şubat tarihleri arasında Memur-Sen’e bağlı 11 sendika tarafından çalıştay Konfederasyon tarafından ise “Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şurası”nın gerçekleştirileceğini duyurdu.

21 Oca 2019 - 23:06 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.