Ankara İl Milli Eğitim Bu Yanlıştan Dönmeli!

Henüz açılmamış olan kurumun ülke çapında yayın yapan genel merkezine ait WEB sayfasında LGS ifadesi var diye, asgari ücretin beş katı ceza uygulandı.

image001.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Ankara’da açılmamış özel eğitim kurumuna ceza verildiği iddia edildi.

Henüz açılmamış olan kurumun ülke çapında yayın yapan genel merkezine ait web sayfasında LGS ifadesi var diye, asgari ücretin beş katı ceza uygulandı.

Olayın gelişimine baktığımızda, 2020 Şubat ayında Bakanlığa yapılan şikayet üzerine Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü müfettiş görevlendirerek inceleme başlatır, yapılan incelemede ilgili kurumun genel merkezi, hatasını kabul eder ve cezaya razı olur. Sorumluluğu da üzerine alır.

Tüm bunlara rağmen bu kurumdan isim hakkı almış ayrı tüzel kişiliği olan tüm kurumlara ceza yazılır ve "gidin hakkınızı mahkemede arayın" denilerek mahkemeye yönlendirilir.

İşin tuhaf olan kısmı ise şikayet tarihinde faal olmayan, inceleme tarihinde ise açılmamış, inşaat halinde olan kurumlar bile bu soruşturmadan nasibini alır ve hiç ilgileri olmadığı halde asgari ücretin beş katı cezaya çarptırılır. Diğer tuhaflık ise yazılan rapordur. kurum şu şekilde cezalandırılır;

“Her ne kadar kurumun kendi web sayfasında LGS ifadesine ve öğrenci resimlerine rastlanılmasa da, genel merkezin web sayfasında bu ifadeler olduğundan bu kurumunda cezalandırılmasına...,” denilerek, adeta ceza vermek için bahane aranmıştır.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar'ın bu konudan bilgisi olmadığı düşünülüyor. Zaten hâlihazırda Özel Öğretim Kurumları can çekişmektedir, devletimizin desteği ile ayakta durmaktadırlar. Birçok çalışanın ekmek kapısı olan bu kurumlara rehberlik etmek yerine açılmamış kuruma bile ceza yazarak yapılmak istenenin ne olduğu anlaşılamamıştır.

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğünün yanlışta ısrar etmek yerine, kurumların ayakta durması için rehberlik yaparak destek olması dünyanın ve ülkemizin zor günler geçirdiği bu günlerde elzemdir.

Devlet kurumları artık bugün git yarın gel zihniyetini bırakmalıdırlar. Artık bu ülkenin insanları Sayın Cumhurbaşkanımıza bile ulaşıp derdini anlatabilirken, bazı devlet kurumlarına ulaşamamak, "git hakkını mahkemelerde ara" demek tarihte kalmıştır.

Bilinmelidir ki devlet kurumları; sorun yaratan, insanları zora sokan değil; işini kolaylaştıran, destek olan, rehberlik yapan kurumlar olmalıdır.

Tabi ki hata da ısrar edene gereği yapılmalıdır ama açılmamış kuruma ceza yazmak hiçbir etik kuralına uymamaktadır. Üstelik bunu salgın zamanında yapmak, üzerinde tartışılması gereken ciddi bir konudur.

Sayın Müdürün bu konuyla ilgileneceğini ve gerekeni yapacağından şüphemiz bulunmamaktadır.

22 Oca 2021 - 22:38 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

02

Osman Nuri Altınbaş - Bakanlıktan atılma bi müfettiş vardı eskiden daire başkanımıymış neymiş KARGAŞA yaratmaya çalışıyor tüm kurumlarda bunu yapıyor. Kesin o gelmiştir onun işidir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 22:38
01

Yahya yılmaz - Millet açlıktan kırılıyo, öğretmenler işsiz, bi kerede hayırlı bi iş yapın. Öğretmenleri destekleyin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Ocak 22:38