Ankara Özgür Kudüs İçin Ayakta

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları, ‘Kudüs’e Özgürlük, İnsanlığa Barış’ mottosuyla, Anadolu Meydanı’nda on binlerle buluşuyor.

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları, ‘Kudüs’e Özgürlük, İnsanlığa Barış’ mottosuyla, Anadolu Meydanı’nda on binlerle buluşuyor. Kudüs haricinde hiçbir aidiyetin önemsenmeyeceği mitingde, ‘Filistin ve Türkiye’ bayrakları dağıtılacak, anti-emperyalist mesajlar verilecek, Grup Yürüyüş ‘Kudüs’e Özgürlük’ konseri düzenleyecek. Miting, Pazar günü 13.00’da tüm vatandaşlara açık şekilde başlayacak. Filistin’de gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan, direnişin simgesi Fevzi el-Cuneydi’nin amcası da mitinge katılarak selamlama konuşması yapacak.

Sivil toplum kuruluşları, ‘Özgür Kudüs’ iradesini tüm dünyaya duyurmak için, ‘Kudüs’e Özgürlük, İnsanlığa Barış’ mitingiyle alana iniyor. Pazar günü, ‘Anadolu Meydanı’nda 13.00’da gerçekleştirilecek kitlesel eylemde, Memur-Sen, Hak-İş, İHH, Cihannüma, AGD, ÖNDER gibi sivil toplum kuruluşlarının genel başkanları da konuşmacı olarak yer alacak. Öte yandan mitinge, Filistin’de gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan Cüneydi’nin amcası Reşat el-Cuneydi’nin de katılacağı belirtildi.

6 sivil toplum kuruluşunun çağrıcı olarak başlattığı miting kampanyasına, destek veren sivil toplum kuruluşu sayısının 100’ü aştığı öğrenildi.

Miting çalışmaları kapsamında sosyal medya üzerinden başlatılan hasthag çalışması da (#ShoutOutForQuds) büyük yankı uyandırdı. Kısa sürede TT (trendtopic) listesine giren çalışmada kullanıcılar, İsrail işgaline ‘dur’ mesajları verdi.

Çağrıcı listesinde yer alan Memur-Sen Konfederasyonu’nun Genel Başkanı Ali Yalçın ise sosyal medya üzerinden bir çağrı videosu yayınladı. Konuşmasında Yalçın, “Siyonist plana dur demek, milletçe duruşumuzu ifade etmek, Türkiye'nin başkenti Ankara'dan, Filistin'in başkenti Kudüs'e ulaşan intifada'yı güçlendirmek için, sivil kuruluşlar olarak bir araya geliyoruz. Filistin ve Türkiye bayrakları dışında hiç bir aidiyetin olmadığı, Kudüs mensubiyeti dışında hiç bir mensubiyetin göz önüne çıkmadığı bir mitingde ‘Kudüs'e Özgürlük İnsanlığa Barış’ çağrısıyla, Ankara Anadolu Meydanı'nda buluşuyoruz. 17 Aralık Pazar günü saat 13'te Ankara Anadolu Meydanı'na tüm halkımızı bekliyoruz. Yaşasın özgür Kudüs, yaşasın başkenti Kudüs olan Filistin devleti diyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan ve Kudüs direnişinin sembolü haline gelen, Cüneydi’nin amcasının da katılacağı öğrenildi. Mitinge katılacağını bildiren Cüneydi’nin amcası Reşat el-Cuneydi, “Filistin’den yüreğimi aldım, Ankara’ya Kudüs mitingine geldim. Herkes yüreğini almalı, onurumuz adına bu mitinge katılmalı” çağrısında bulundu.

16 Ara 2017 - 23:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.