AYM'den Emniyet Personeline 3600 Ek Gösterge Kararı

Emniyet personelinden bazılarının ek göstergesini artıran düzenlemenin (6663 sayılı Kanunun 9.maddesi) Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptali istemi, Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlandı.

Anayasa Mahkemesi, jandarma personeline 3600 ek gösterge verilirken, polislere 3000 ek gösterge verilmesini Anayasa'ya aykırı bulmadı. AYM, buna gerekçe olarak, salt statü hukukunu gösterdi.

Bilindiği üzere, polisler 3000 ek gösterge alırken, birinci dereceye gelen jandarma personeli 3600 ek gösterge almaktadır.

3600 ek gösterge ise emekli maaş ve ikramiyelerinde önemli bir fark oluşturmaktadır.

Neredeyse aynı görevleri yapan polis ve jandarmalar için farklı ek göstergeler belirlenmiş olmasının Anayasa'ya aykırı olduğu istemiyle açılan davada, Anayasa Mahkemesi, polislerin statü hukukuna tabi olmasını gerekçe göstererek, iptal istemini reddetti.

Anayasa Mahkemesi, konuya ilişkin değerlendirmesi neticesinde 13.12.2017 tarihinde verdiği E:2016/32 ve K:2017/168 sayılı Kararında özetle;

-Polis, jandarma ve sahil güvenlik personeli; statülerinde, görev alanlarında, görevlerinin kapsamında, tabi oldukları hukuki rejim ve sorumluluklarında, çalışma koşullarında, teşkilatlanma şekillerinde, mesleğe alınma yöntemlerinde farklılıklar bulunması nedeniyle farklı hukuki konumda oldukları ve farklı hukuki konumda bulunmaları nedeniyle emniyet teşkilatı mensupları hakkında uygulanacak ek gösterge ile jandarma ve sahil güvenlik personeli için öngörülen ek göstergenin eşit olma zorunluluğundan söz edilemeyeceğini,

-Kamu hizmetine giriş, hizmet içinde yükselme ve bulunulan statünün sağladığı haklar statü hukukunun gereği olarak kanunlarla belirlendiği,

-Kanun koyucunun; statü hukuku çerçevesinde yürütülen memuriyet hizmetine girmeye, memuriyette yükselmeye, özlük haklarına ve bunun gibi diğer hususlara ilişkin koşulları anayasal ilkelere uygun olarak belirleme yetkisine sahip olduğu,

-Statü hukukunun gereği olarak, kamu görevine başlayan emniyet teşkilatı mensubu, statüsünden ve kanundan kaynaklanan görev ve durumunu bilerek kamu görevine başladıkları,

-Takdir yetkisi kapsamında yerine getirdikleri hizmetin niteliğinin gözetilerek farklı statüler için farklı ücret rejimleri öngörülmesinin ve bu kapsamda emniyet teşkilatı mensupları için jandarma ve sahil güvenlik personelinkinden farklı ek gösterge rakamlarının belirlenmesinin, sosyal hukuk devleti ve hakkaniyet ilkeleriyle bağdaşmadığı ve emeğin karşılıksız bırakılmamasını amaçlayan Anayasa’nın 55. maddesiyle devlete verilen, çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri için gerekli tedbirleri alma yükümlülüğüne aykırılık taşıdığının söylenemeyeceği,

-“emeğin karşılığı ” olan ücretin kıdem, liyakat, kariyer gibi unsurların yanı sıra görev, yetki ve sorumluluklara, bir başka deyişle statülere bağlı olarak farklılık gösterebileceği belirtilerek, düzenlemenin Anayasaya aykırı olmadığına karar verdi.

İŞTE KARARIN TAM METNİ TIKLAYINIZ

16 Oca 2018 - 17:29 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.

02

Maliki Ejder PELGE - Çok sayğı değer Ana Yasa Mahkemesi üyeleri, çok yerinde bir karar vermişler. Adaletin terazisi hiç, şaşmamış. Allah razı olsun işleri rast gelsin. Sadece şunu belirtmek isterim birde bizleri Yaratan Yüce Allah'ında bir Terazisi var.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:29
01

MURAT SOYER - ANAYASA MAHKEMESİ DE EMİR KULU.BAŞTA HANGİ HÜKÜMET VARSA ONA GÖRE KARAR ÇIKAR.BAŞTA Kİ PARTİ VERSEYDİ TABİ Kİ BÖYLE BİR KARAR ÇIKMAZDI.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Ocak 17:29