Bakan Işık; Memur Olmak Yerine, Girişimci Olmayı Önerdi!

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, girişimcilik alanının çok önemli bir alan olduğu belirterek, "Türkiye'de devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı...

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, girişimcilik alanının çok önemli bir alan olduğu belirterek, "Türkiye'de devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz teşvik etmemiz lazım" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Girişimci İş Adamları Vakfı Gebze Şubesi 1. Girişimci Buluşması ve Açılışı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışa Başbakan Yardımcısı Işık'ın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün Girişimci İş Adamları Vakfı Genel Başkanı Mehmet Koç ve çok sayıda iş adamı katıldı.

"TEKNO GİRİŞİM ÜLKELERİN GELECEKTEKİ POZİSYONLARINI BELİRLEYECEK EN ÖNEMLİ ALAN HALİNE GELDİ"

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Eğer siz çiftçiyi devlet memuru yaparsanız, fabrikada çalışanı devlet memuru yaparsanız, herkesi devlet memuru yaparsanız, saat beşte koskoca tarlarının ortasında çiftçi "Mesai bitti" der traktörü susturur, çeker gider. Ama girişimci yaparsanız, mesai ile değil de işin görülme konusunda göre hareket eder. ABD'yi bu mücadelede galibiyete getiren en unsur serbest girişimciliğe bağlı ekonomi modelini benimsemiş olmasıdır. Şu anda da göreceli olarak Amerika'yı diğerlerine göre üstün kılan en önemli vasıf yine bu alandaki ortaya koyduğu iddiadır. Girişimcilik alanı o kadar önemli bir alan ki, bizim de Türkiye'de devlet memuru olmak yerine girişimci olmayı özendirmemiz teşvik etmemiz lazım. Gençlere sürekli bilgilendirme yapmamız lazım. Hele hele tekno girişim ülkelerin gelecekteki pozisyonlarını belirleyecek en önemli alan haline geldi. Her alanda girişimcilik çok değerli ve önemli" dedi.

"E-TİCARET ARTIK DÜNYA TİCARETİNDE EN BELİRLEYİCİ KONUMA GELDİ"

"Alışkanlıklar değişiyor" diyen Işık, "Siyasetin tarzı değişiyor. Bir anda sosyal medya ülkenin gündemini allak bullak edebiliyor. Ekonomi değişiyor. E- Ticaret artık dünya ticaretinde en belirleyici konuma geldi. Türkiye'de teknolojinin merkezi olmak için sanayi alt yapısının güçlü olması lazım. İşte Gebze böyle bir merkez. Bu noktalarda özellikle bizim girişimcilerimizin elinden tutacak, onlara yol gösterecek, onlara zorlandıkları yerde destek olacak, rehberlik yapacak, bazı arayüzlere ihtiyaç var. Bu arayüzlerden bir tanesi bu işi gönüllü yapan vakıflar" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından vakıf başkanı Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a günün anlam ve önemini belirten hediyeler verdi.

(Uğur Konuk - Murat Kanber - Hakan Öztürk/İHA)

17 Ara 2017 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.