Bakan Selçuk, iki ara tatilin sebebini anlattı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni ortaöğretim sistemi değişikliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tatil süresinin değişmediğini söyleyen Bakan Ziya Selçuk, ara tatillerin öğrencilerin verimini arttırmak ve öğretmen eğitimlerinin başarılı geçme

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Haber Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında, yeni ortaöğretim sistemiyle ilgili şunları söyledi:

Temelde okul ve tatil günü sayısı aynı. Haziranın en sonunda öğretmen eğitimi yapıldığında verimli olmuyor. Şimdi biz bunu daha verimli bir döneme aldık. Çocukların ne zaman ara vermesi gerekiyorsa bunu dikkate aldık.

Kıta Avrupası ve Anglosaksonlarda bu tip eğitimle var. Türkiye'de üç aylık yaz tatili tarım toplumu, böyle bir tatil gerekiyordu. Şimdi yaz tatilinin daha kısa olması gerekiyor. Boş boş bir ara tatilinden bahsetmiyoruz. Bunu fuar, projelerle ve etkinliklerle zenginleştirmek istiyoruz.

22 May 2019 - 14:22 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.