Bakan Selçuk: Okul müdürleri göz göze metoduyla seçilmeyecek

SETA Ankara Ofisi'nde düzenlenen "2023 Eğitim Vizyonu" konulu söyleşiye katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya  Selçuk, programda soruları cevapladı. Okul müdürlerinin atanmasının nasıl olacağı sorusuna da cevap veren Selçuk önemli açıklamalarda bulundu.

SETA Ankara Ofisi'nde düzenlenen "2023 Eğitim Vizyonu" konulu söyleşiye katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, programda soruları cevapladı. Okul müdürlerinin atanmasının nasıl olacağı sorusuna da cevap veren Selçuk önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk açıklamalarında; okul müdürü atamalarının uluslararası standartlara göre yapılacak olan sınavla olacağını söyledi. Sınavda başarılı olan okul müdürü adayları ile yüz yüze görüşmelerin yapılacağını, sonrasında okul müdürü olarak bir okula atamalarının yapılacağını, atandığı okula göre hedeflerin ortaya konulacağını, bu hedeflerin 2 yıl içinde gerçekleştirilip gerçekleştirilmediğinin takip edileceğini söyledi.

Bakan Selçuk ayrıca bir espri olarak, "Göz göze metodu ile seçmeyeceğiz" dedi.

kaynak: memurlar.net

21 Kas 2018 - 21:36 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.