Bakan Yılmaz: Ödev yok, ödev kesinlikle vermiyoruz

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Ödev yok, ödev kesinlikle...

Bakan Yılmaz: Ödev yok, ödev kesinlikle vermiyoruz
Bakan Yılmaz: Ödev yok, ödev kesinlikle vermiyoruz
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Ödev yok, ödev kesinlikle vermiyoruz. Genelgeyi de gönderdik. Öğrencilerimize mesajımız şu, bu tatilin hakkını vermelerini istiyoruz" dedi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci dönemi bugün sona erdi. Yaklaşık 18 milyon öğrenci karnelerini aldı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Eryaman Kooperatifler Birliği Ortaokulunda 2017 - 2018 eğitim öğretim yılı 1'inci dönem karne dağıtım törenine katıldı. Yılmaz, ilk olarak özel eğitim sınıfını ziyaret ederek, karnelerini alan öğrencilerle sohbet etti. Ardından 7'inci sınıf öğrencilerine karnelerini dağıtan Yılmaz, öğrencilere şu mesajı verdi:

"Öğrencilerimize mesajımız şu; bir yarıyılı tamamladılar. İnanıyoruz ki çok başarılı bir ilk yarıyı bitirdiler. Şimdi bir tatile giriyorlar. Bu tatilin hakkını vermelerini istiyoruz. Bu tatilin hakkını vermesi öncelikle iyi bir dinlenme, dinlenmenin yanında bol bol kitap okuma, ailesiyle birlikte şehrini beldesini tanıma sosyal kültürel ve sportif faaliyetlere katılma. Çünkü sportif, kültürel faaliyetlere katılmakla birlikte inanıyoruz ki bunlar çocuklarımızın sosyal gelişimlerine de katkısı olacaktır. Beşikten mezara kadar eğitim diyoruz. Her zamanı mutlaka değerlendirmek lazım. En iyi zaman değerlendirmek kitap okumakla olur. Ama her zaman kitap okumanın olmadığı dönemlerde de mutlaka sosyal ve kültürel etkinliğe katılarak da çocuklarımızın evlatlarımızın kendilerini sosyal yönden geliştirmelerini istiyoruz. Karnelerinden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz. Onlara en büyük destek veren öğretmenlerimize de teşekkür ediyoruz. Velileri de unutmuyoruz."

"Ödev yok, ödev kesinlikle vermiyoruz" diyen Yılmaz, "Genelgeyi de gönderdik. Sadece öğretmenlerimizden evlatlarımıza bu tatil döneminde rehberlik yapmalarını, yönlendirici olmalarını, hangi kitaplarını okumaları, hangi alanlarda etkinlik yaparsa o çocuk için daha iyi olacağına karar vermelerini istiyoruz aileleriyle birlikte. Dolayısıyla ödev yok" ifadelerini kullandı.

(Pelin Üzek Kılıç - Fatih Erdoğan - Ömer Çetin/İHA)

19 Oca 2018 - 16:12 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.