Bakan Yılmaz’dan Öğretmen Adaylarına Müjde

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, binlerce öğretmen adayına müjde verdi.

Bakan Yılmaz’dan Öğretmen Adaylarına Müjde
Haber albümü için resme tıklayın

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, binlerce öğretmen adayına müjde verdi. Bakan Yılmaz, "25 bin öğretmenimizi eğitim ailemize katacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışı öncesi yaptığı konuşmasında, Türkiye'de önceliğin eğitim olmasının gerektiğini belirterek, "Türkiye'nin en öncelikli konusu eğitim. Bir insanın ülkesine yapacağı en büyük yatırım eğitimdir. Türkiye'nin 2023 hedefleri var dünyanın en büyük ekonomisi olma Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma yani 10 büyük ekonomisinden biri olma hedefimiz var yani kızıl elma Türk milletinin kızıl elması insanlığı mutlu huzurlu barış içerisinde yaşatmaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmen kadrosuyla ilgili ise şunları söyledi:

"20 bin öğretmen alacağız, mecliste bir kanun çıkıyor. O kanun çıktıktan sonra 5 bin öğretmen daha alacağız. 25 bin öğretmenimizi eğitim ailemize katacağız. 600 binin üzerinde öğretmenimizi milli eğitim ailemizle buluşturmuş olacağız."

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve programa katılan bir diğer bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adının geçmiş dönem Maliye bakanlarından merhum Kemal Unakıtan'ın isminin verildiğini açıkladı.

(Sercan Ülgen/İHA)

10 Mar 2018 - 22:59 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.