Bakan Yılmaz'ın "Liselere Giriş" Açıklamasına Tepki

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Hiçbir öğrenci istemediği okula yerleştirilmeyecek." açıklamasını...

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, liselere geçişte uygulanacak yeni sistemle ile ilgili Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın “Hiçbir öğrenci istemediği okula yerleştirilmeyecek." açıklamasını, “Yeni sistemde evlatlarımızın yüzde 90’ının kendi muhitinde eğitim almasını sağlayacağız” şeklinde değiştirdiğini söyledi. İki açıklama arasında dağlar kadar fark olduğunu ifade eden Koncuk, “Gerek Sayın Bakan gerekse diğer bürokratlara tavsiyem, sormadan, danışmadan iş yapıyorsunuz bari konuşurken bin düşünün bir söyleyin.”dedi.

Ortaokul başarı puanının dikkate alınmayacağının da söylendiğini hatırlatan Koncuk, “Şimdi sıra, yerleştirmenin, orta öğretim başarı puanına göre yapılacağını açıklamaya geldi. Yavaş yavaş öğrenecekler.” dedi.

Genel Başkan açıklamasında şunları kaydetti:

“Sayın İsmet Yılmaz yeni TEOG sistemi ile ilgili ilk açıklamasında, " Hiç bir öğrenci istemediği okula yerleştirilmeyecek." demiş, biz de bu açıklamanın doğru olmadığını söylemiştik. Sayın Bakan bu ifadeyi aşağıdaki şekilde değiştirmiştir.

Sayın Bakan şimdi, "Öğrencilerin %90'nına kendi muhitinde eğitim vereceğiz." demektedir." Hiç bir öğrenciyi istemediği okula yerleştirmeyeceğiz." cümlesi ile bu yeni cümle arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır.

Ortaokul başarı puanının dikkate alınmayacağı da, söylenmişti. takip ediniz, ortaokul başarı puanı da dikkate alınacaktır, başka yol yoktur, aksi takdirde kimin Anadolu lisesine, kimin mesleki teknik liselere gideceğini tespit etmek imkansızdır.

Gerek Sayın Bakan gerekse diğer bürokratlara tavsiyem, sormadan, danışmadan iş yapıyorsunuz bari konuşurken bin düşünün bir söyleyin. Yoksa birileri hatanızı yüzünüze vurur ve mahcup olursunuz. Emin olun bu ülkede bu işleri sizlerden çok iyi bilen birçok insan var.

Bu arada, Sn Bakana yine de teşekkür ediyorum. Neden mi? En azından uyarılarımızı dikkate alarak, daha doğru bir ifade kullandığı için. İnsanları aldatmamak lazım.Şimdi sıra, yerleştirmenin, orta öğretim başarı puanına göre yapılacağını açıklamaya geldi.Yavaş yavaş öğrenecekler.”

16 Ara 2017 - 23:28 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.