'Bilkent'teki şehir hastanesi Aralık ayı sonunda açılacak'

Ankara'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bilkent'teki şehir hastanemiz bitti. Aralık ayı sonu itibariyle Bilkent'teki şehir hastanemizi de açacağız'' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sağlık, bizim 16 yıldır üzerinde hassasiyetle durduğumuz, en çok yatırım yaptığımız ve hamdolsun en güzel neticeleri de aldığımız alanların başında geliyor. Parası olan sağlık sigortasının bedelini kendisi ödüyor buna imkanı olmayanın primini ise devlet ödüyor. Özel hastaneler için bir fark ücreti ödenmesi gerekiyor ama bu rakam verilen hizmete uygun bir bedel olarak belirleniyor.

Senet imzalayan arka kapıdan kaçmak zorunda bırakılan insanlar vardı. Devlet hastaneleri sigortalıydı memurdu derken 40 yamalı bohça gibi hizmet vardı. Hastanelerde sefalet görüntüsü vardı. Bir odada 6 hasta bir tuvalet. Oralara girdiğiniz zaman sağlam girer hasta çıkardınız. Büyükşehirlerimizden en küçük yerleşim birimlerine kadar tüm hastanelerimizi tetkik tahlil ve tedaviler için gereken en modern cihazlarla donattık. Çarpık sağlık sistemini tümüyle değiştirdik. Vatandaşların tamamını genel sağlık sigortası kapsamına aldık.

BİLKENT ŞEHİR HASTANESİNİN AÇILIŞ TARİHİNİ VERDİ

Bilkent'teki şehir hastanemiz bitti aralık ayı sonu itibariyle Bilkent'teki şehir hastanemizi de açacağız. Dev bir şehir hastanesine Ankara kavuşmuş olacak. Şehir hastanelerimizle birlikte sağlık turizminde çok ciddi sıçrama yapacağız.

SAĞLIKTA MİLLİLEŞME VURGUSU

Artık istiyoruz ki tomografimizi, ultrasonografiyi, MR'ımızı biz üretelim. Bunları Türkiye yapar, bu beyin gücüne sahibiz. Şimdi biz uluslararası camiadan da ülkemizde ortak üretime girebilecek marka firmaları davet ediyoruz ve olumlu yaklaşımlar var, bu adımları ülkemizde atacağız. Türkiye'nin sağlık alanında hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı vardır. Sağlıkta millileşme hamlemize hiçbir mazerete sığınmaksızın destek verilmelidir. Eskiler sadece uzun değil sağlıklı hayırlı bir ömür isterlerdi. Sağlık kısmında en büyük sorumluluk önce hocalarıma sonra siz öğrencilere düşüyor.''

07 Kas 2018 - 14:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.