Bir zamanlar biz bitti demeden bitmezdi!... Başlayamadan bitti mi?

Türkiye'nin büyük umutlarla çıktığı EURO 2016 yolculuğu kabusa döndü. İlk iki maçta sergilenen kötü futbol ve alınan yenilgi şimdi yoğun şekilde eleştiriliyor.

Fransa biletini Selçuk İnan’ın son dakikada serbest vuruştan attığı golle alan A Milliler için işler hiç de beklendiği gibi gitmedi. Bir zamanlar “Biz bitti demeden bitmez”di; EURO 2016’da deyim yerindeyse biz başlayamadan turnuva bizim için bitti gibi görünüyor.

Finallere giderken Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim’in kadro tercihleri ve oynattığı futbol eleştirilmişti. Eleştiriler, takımın moralini bozmamak adına sınırlı kalmıştı. Büyük umutlarla çıkılan Hırvatistan maçında ortaya konulan futbol ve alınan 1-0’lık yenilgi şimşekleri bir kez daha A Milliler’e yöneltmiş, umutlar İspanya maçına bağlanmıştı. Ancak dün akşam İspanya karşısında hemen hemen hiçbir varlık gösterilememesi ve alınan 3-0’lık yenilgi, ağır eleştirileri de beraberinde getirdi.

Koskoca 90 dakikada tek bir gol pozisyonuna bile giremeyen Türkiye’nin, Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı gruptaki son maçından da kimse fazla bir şey beklemiyor. Kendisinden çok fazla şeyler beklenen Kaptan Arda Turan, dün akşam bir türlü kendisini gösteremedi, topu her aldığında tribünler yuhaladı. Caner, Gökhan Gönül, Mehmet Topal… Takımın neredeyse tamamı döküldü. A Milliler’in EURO 2016 defterini 0 puan ve 0 golle kapatması ihtimali yüksek.

Karşılaşma sonrası düzenlediği basın toplantısında Fatih Terim, “Sorumlu benim, gereğini yaparım” dedi. Mücadeleyi erkenden bırakan hiçbir isme müsamaha göstermeyeceğinin sinyallerini verdi. Ancak spor yazarları “Şapka düştü kel göründü” diyerek, eleştiri oklarını Fatih Terim ve futbolcularına çoktan yöneltti. “24 Takımın en kötüsüyüz” diyen de var, “Suçlu sensin Terim” diyen de…

İşte bugün spor yazarlarının köşelerine taşıdığı ağır eleştiriler:..

Erman Toroğlu: Suçlu sensin Terim!.

Bu takımı bu hale getiren tek sorumlu Fatih Terim’dir. Hesabı ondan isteriz. “Arda’yı yedirmem” diyordu, dün gece resmen yutturdu!

Uzun yıllardır Türk Milli Takımı'nın futbolunun bu kadar kişiliksiz, bu kadar ruhsuz, bu kadar şahsiyetsiz görmedim. Fatih Terim, İsviçre-Avusturya'daki EURO 2008'de takımı çok iyi hazırlayıp, maçın uzatmalarında bile gol atarak düzgün bir Milli Takım yapmıştı.

Ama aynı Fatih Terim, şu andaki Milli Takım'ın oynadığı zavallı futbolun da mimarıdır. Üst üste o kadar büyük hatalar yaptı ki "Facia geliyorum" dedi.

Turgay Demir: Posta pulu!

Einstein, posta pulları, yolun sonuna ulaşıncaya kadar mektuba yapışıp kaldıkları için değerlidir der; biz grupta posta pulu gibiydik, gideceğimiz yere varana kadar zarfa yapıştık...

Einstein, "Eğer nasıl okuyabileceğinizi bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir" der; biz Hırvat maçındaki hatalarımızı iyi okuyamadık. Okusaydık dün gece Topal ön libero, Arda kulübede, Hakan Çalhanoğlu forvet arkasında olurdu.

Einstein, "Aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemek deliliktir" der; Hırvat maçında yaptıklarımızın aynısını İspanya karşısında yaptık, farklı sonuç bekledik.

Ercan Güven: Milli Takımı biz mahvettik!

Az gittik uz gittik, Hırvat deresinde battık, İspanyol tepesinde tükendik ve bir arpa boyu futbol oynamadan yine “mucize”nin kapısına dayandık!..

“Çek maçında bir daha”!

Başka türlü kalamayız Fransa’da…

Hırvatlara karşı fiziken ve ruhen dökülen Milli Takım’ın, İspanya gibi topu zimmetine geçirip rakibini pas manyağı yapan bir fenomenden galibiyet veya puan çıkarmasını bekleyemezdik tabi.

İlk yarım saat direndik. Son yarım saat “bitse de gitsek” dedik.

Adamlar sağımızı otoban yaptı ve üç yedik.

Biz hâlâ yazmıyoruz ama Millilerimizin kamplarından, antrenmanlarından üzücü öyküler çıkacak turnuvadan sonra.

Bize gelince; “hataya devam”...

Çok seviyoruz Milli Takım’ı...

O kadar ki, Euro 2016’nın belki de en iyi seyircisi İspanya maçında sazı eline almak zorunda kaldı!..

Gerilim mi istiyorlardı; işte size Arda’yı ıslıklayan tribünler...

İşe yarar mı acaba?

Uğur Meleke: 24 takımın en kötüsüyüz

Yenilmek sorun değil.

Fark yemek de.

Futbolda galibiyet de var mağlubiyet de.

3 maç sonunda 0 puan, hatta 0 gol ile de ülkeye dönebilirsiniz.

Ama koşmadan, savaşmadan, herhangi bir zihinsel ya da taktiksel çalışma belirtisi göstermeden dönmemelisiniz.

Esas üzücü olan bu

Eğer 31,5 yaş ortalamalı İtalya 120 kilometre koşarken, turnuvanın en genç takımı Türkiye 102 koşuyorsa orada sorun var işte.

Ya da Şampiyonlar Ligi şampiyonu Modriç 15 top kazanırken, Selçuk sadece 5 kazanıyorsa.;

Rıdvan Dilmen: Böyle olacağı belliydi

Maçtan önce basın toplantısında Arda'ya baktığımızda zaten kazanamayacağımız belli. Yangına körükle gidince çocuklar sıkıntı yaşadı. Evet kötü oynadık, eleştiriler olsun ama belden aşağı vurmak yakışık almıyor. Reklam çektilerse helali hoş olsun... Saçın şöyle, böyle, şöyle düzelttin böyle düzelttin bunlar ayıp şeyler. Takımın fiziğiyle uğraşmayıp, psikolojisini düzeltmek gerek..

Şansal Büyüka: Terim gider

Milli Takım kampından çok tatsız haberler geldi. Tamamı doğru bu haberlerin... Takıma alınmayan, dışardan takımı karıştırmaya çalışan birkaç oyuncu var. Dışarıda olup içeriyi karıştıran, laf getirip laf götüren var. Bekleyin bir kahve içiyorum diyenler var.

Fatih Terim devam ederse ki etmeli kim ne derse desin yani... Ama Fatih Terim devam ederse bu takımın en az yarısı Terim'in kadrosunda olmayacak. Ancak ben Fatih Terim'in devam etmeyeceğini düşünüyorum.

"2008'de sakat oyunculardan dolayı Topal stoperdi. 8 senede orijinal bir stoper yetiştiremiyorsak bunu sorgulamalıyız. Takımlarında oynamayan adamlarla oynanmıyor. Devşirme oyuncularla oynanmıyor."

Serdar Ali Çelikler: İspanya’yı mı yenecektik?

Gerçekçi olmak her zaman doğru sonuçları verir, gerçekçi olalım.

1999’dan bu yana ‘Dünya’nın Büyük Takımları’ ile oynadığımız maçlardan sadece 1 galibiyet almışız. Onu da ne 2002’de tarih yazan kadro ne de 2008’deki teslim olmayan ruhlar yapabilmiş.

Bu kadarız kardeşim. Takımlarımız Avrupa kupalarında ne seviyede ise Milli Takım da en fazla o seviyeye çıkabiliyor. İspanya’yı mı yenecektik?

Kaynak: Haber10

18 Haz 2016 - 13:51 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.