Büro Memur-Sen'den Hazine Ve Maliye Bakanlığı’na Toplu Sözleşme Yazısı

Büro Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdiği resmi yazı ile 6. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu kamu görevlileri için hazırlanan tekliflerin hayata geçirilmesini talep etti.

11.jpg
Haber albümü için resme tıklayın

Büro Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderdiği resmi yazı ile 6. Dönem Toplu Sözleşme kapsamında Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu kamu görevlileri için hazırlanan tekliflerin hayata geçirilmesini talep etti. Konuyla ilgili konuşan Genel Başkan Yazgan, “Tekliflerimiz gerçek ihtiyaçlar çerçevesinde oluşturulmuş, haklı gerekçeleri olan taleplerdir. Yapılandırma dönemlerinde özveri ile çalışan kamu görevlilerimiz, çalışmalarının karşılığını almalıdır. ” dedi.

Genel Yetkili Sendika Büro Memur-Sen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na resmi yazı gönderdi. 6. Dönem Toplu Sözleşmede görüşülmek üzere Büro Memur-Sen tarafından hazırlanan Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Koluna ait tekliflerin içeriğinin ve gerekçelerinin belirtildiği resmi yazıda, Bakanlıktan tekliflerin hayata geçirilmesi talep edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda en çok üyeyle, Büro Memur-Sen’in Genel Yetkili Sendika olduğunu ve toplu sözleşmede taraf olarak masaya oturduğunu söyledi.

Hizmet kolu tekliflerini Kamu İşveren Heyetine sunduklarını ve müzakerelerin devam ettiğini belirten Genel Başkan Yusuf Yazgan, “ Tekliflerimizde kamu görevlileri için eşit işe, eşit ücret verilmesini talep ediyoruz. Tekliflerimiz gerçek ihtiyaçlar çerçevesinde oluşturulmuş, haklı gerekçeleri olan taleplerdir. Büro hizmet kolumuza bağlı kurumlarda vergi ve prim borcu yapılandırma dönemlerinde kamu görevlilerimizin iş yükü artmıştır. Pandeminin getirdiği bütün risklere rağmen büyük özveri ile çalışan kamu görevlilerimize, bu çalışmalarının karşılığı verilmelidir. Zam, tazminat, ek ödeme artışları ve fazla çalışma ücretlerinin ödenmesi için teklifler sunduk. Tekliflerimizin hayata geçirilmesi kamu görevlilerimizin moral ve motivasyonunu yükseltecek, çalışma barışı güçlenecektir.” şeklinde konuştu.

Büro Memur-Sen’in kamu görevlileri için sunduğu 6. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerinin karşılanması için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın üzerine düşeni yapmasını beklediklerinin altını çizen Genel Başkan Yazgan, “Kamu görevlilerimizin emekleri görülmeli, hizmetlerinin karşılığının verilmedir.” ifadelerini kullandı.

BÜRO MEMUR-SEN TARAFINDAN HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLEN RESMİ YAZI

04 Ağu 2021 - 17:42 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.