Ciğerlerimiz Yanıyor

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir Türkiye'nin çeşitli noktalarında çıkan orman yangınları ile ilgili olarak, “Ormanlarımızla birlikte ciğerlerimiz de yanıyor. Bir an önce yangınların kontrol altına alınmasını temenni ediyoruz.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir Türkiye'nin çeşitli noktalarında çıkan orman yangınları ile ilgili olarak, “Ormanlarımızla birlikte ciğerlerimiz de yanıyor. Bir an önce yangınların kontrol altına alınmasını temenni ediyoruz. Hepimize geçmiş olsun” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, Edirne, Muğla, Osmaniye, Adana, Mersin, Kayseri ve Antalya'daki orman yangınlarının halen devam etmesinin üzücü olduğunu ancak 71 noktadan 57’sinin kontrol altına alınmasının da sevindirici olduğunu söyledi.

Yangınlar sebebi ile 3 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve bir çok kişinin de yangından zarar görmesi sebebiyle ülke olarak büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Güldemir “Devletimiz var gücüyle yangınlara müdahale ediyor. Yangını söndürmek için binlerce kahraman gece gündüz demeden yangına müdahale ediyor. El birliği ile bu afetlerin de üzerinden geleceğimize inanıyorum” dedi.

Yangınlarla ilgili sabotaj ihtimalinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini belirten Güldemir “Can kayıplarımız var, insanlarımızın evleri yandı, bir çok kişi bulunduğu yerden tahliye edildi ve halen aktif yangınlar var. Gerçekten büyük bir afetin ortasında kalan insanlarımız var. Bunun yanında ülkemizin ciğerleri olan ormanlar, ekili araziler ve ormanda yaşayan binlerce canlı yangınlarla birlikte kül oluyor. Yüreklerimiz yanıyor. 71 noktada çıkan tüm yangınlar ayrı ayrı incelenmeli ve bütün ihtimaller değerlendirilerek yangınlarla ilgili her hangi bir sabotaj, ihmal vs varsa sorumlular bulunarak gereken cezalara çarptırılmalıdır.” İfadelerine yer verdi.

Yanan Ormanlarımız En Kısa Sürede Yeniden Canlandırılmalıdır

İklim değişikliklerinin ülkemizle birlikte tüm dünyayı etkisi altına aldığını belirten Güldemir “İklim değişikliği ve küresel ısınma ile ilgili tedbirler alınmalıdır. Bunun yanında en kısa sürede yanan ormanlarımızın yerine yeni fidanlar dikilmeli, düzenlenen kampanyalarla yeşillendirme çalışmalarına ağırlık verilmelidir. Bizler Diyanet-Sen olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” açıklamasında bulundu.

30 Tem 2021 - 16:59 - Memur Haber


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.