Çocukların geleceği için sadece notlara bakmayın

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, anne babalara, "Benim anne babalara da mesajım var. Çocuklarımızın geleceği açısından sadece notlar, diplomalar üzerinden bakmayınız." mesajı verdi

Çocukların geleceği için sadece notlara bakmayın
Çocukların geleceği için sadece notlara bakmayın
Haber albümü için resme tıklayın

Antalya'da temaslarını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Aksu Uçak Bakım Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Okulun bahçesindeki, kütüphane, müze ve mini sinema salonu olarak da hizmet veren eski yolcu uçağından dönüştürülen Neşet Yeğinaltay Kütüphanesi'ni gezen Selçuk, yetkililerden bilgi aldı.

Uçağın bölümlerini gezerek çalışma yapan öğrencilerle sohbet eden Selçuk, ardından sınıfları ziyaret etti. Öğrencilerin istek ve sorunlarını dinleyen Selçuk, çocukların spor salonu talebi üzerine, bununla ilgili proje çalışmalarının olduğunu, süreci hızlandıracaklarını söyledi.

Öğretmenlerle de bir araya gelen Selçuk, uçak hangarı ve motor bölümlerinin bulunduğu atölyeyi gezdi, öğrencilerin uçak motorunu çalıştırma testini inceledi.

"Anne babalara da mesajım var"

Selçuk, Türkiye'nin ve çocukların geleceği için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Benim anne babalara da mesajım var. Çocuklarımızın geleceği açısından sadece notlar, diplomalar üzerinden bakmayınız. Bir çocuğun hayatta, ayakta durabilmesi için en birinci lazım olan şey onun şahsiyetinin ne kadar güçlü olduğudur. Onun mücadeleye ne kadar dayanıklı olduğudur. Elbette diplomalar da önemli ama notlardan daha önemli olan şey, çocuğun sanatla sporla buluşmasıdır, sağlam bir kişilik geliştirilmesidir. Kendi ayakları üstünde durabilecek kadar psikolojik bağışıklığının yüksek olmasıdır. O sebeple çocuğumuzun her yönden gelişmesi noktasında el birliğiyle biraz daha gayret göstermemizin faydası olacaktır diye düşünüyorum."

Bu tür hayırların Türkiye'de artmasını temenni eden Selçuk, ülkenin her yerinden "Biz de hayır, okul yapmak istiyoruz" diye taleplerin geldiğini söyledi.

Bütün bunların çocukların geleceğinin daha da güzelleşmesi, dünyayla rekabet edebilmek için altyapının daha güçlü olmasına hizmet ettiğini aktaran Selçuk, hayırsever aileye teşekkür etti.

15 Kas 2018 - 17:00 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.