Çoğu FETÖ'cü 20 bin Türk Yunanistan'a kaçtı

15 Temmuz 2016 darbesinden bu yana Türkiye'den kaçıp Yunanistan'a yasadışı giriş yapan ve büyük bölümü FETÖ'cü olan Türkiye vatandaşlarının sayısı 20 bine ulaştı.

Hürriyet'ten Yorgo KIRBAKİ'nin haberine göre; Bu yılın başlarına kadar Yunanistan'a yasadışı giriş yapan Türkiye vatandaşlarının sayısı 19.653 olarak belirlendi. Bunlardan yaklaşık 9 bini Yunan makamlarından iltica başvurusunda bulundu. Başvuranlardan yaklaşık 2 bini kabul edildi. Geri kalan 7 bin başvurunun önemli bölümüne henüz cevap verilmedi. Başvuruları kabul edilmeyenlerin sayısı ise 697.

Yunanistan'a kaçan Türklerin büyük bölümünü FETÖ'cüler, küçük bir bölümünü ise PKK, DHKP-C gibi terör örgütü üyeleri oluşturuyor. Yunan mahkemelerinin, darbeden bir gün sonra askeri bir helikopter ile Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan 8 askeri Türkiye'ye iade etmemesi ve iltica hakkı tanıması FETÖ'cüleri bu ülkeye gelmeye cesaretlendirdi. Yunanistan'da 4.5 yıl içinde gelen FETÖ'cülerin önemli bir bölümü, başka Avrupa ülkelerine geçti.

28 Şub 2021 - 11:12 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.