Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı! Suriye'ye Yeni Harekat Olur Mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye yeni bir harekatın olup olmayacağına ilişkin ''Mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı şekilde devam edecektir'' dedi. Erdoğan, Türkiye'nin doğalgaz temini konusunda bir sıkıntısı olmadığını da söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası İstanbul'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

SURİYE'YE YENİ HAREKAT OLUR MU?

-Bir yere kadar sabrımız devam etti. Suriye konusunda mücadelemiz bundan sonraki süreçte çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine rejim güçlerine karşı gereken her türlü mücadeleyi vereceğiz.

AFGANİSTAN'DAKİ GELİŞMELER VE TALİBAN'IN TÜRKİYE ZİYARETİ

-Taliban dünyada kabul arayışları içerisinde. Gerek insani yardım gerek Afganistan'daki yeni sürecin işlerliği konusunda talepleri oldu. Bu talepler konusunda her türlü desteği Afgan halkına vereceğiz. Afganistan'ın altyapı ve üst yapısında çok emeklerimiz oldu. Emeklerimizi son ana kadar sürdürdük.

-Kabil Havalimanı'nın işletmesini yürütüyorduk. Bundan sonraki süreçte de eğer anlaşmalar yapılabilirse Türkiye, Katar, Afganistan bu tür adımları atabiliriz.

AVRUPA'DAKİ ENERJİ KRİZİ VE AZERBAYCAN İLE DOĞALGAZ ANLAŞMASI

-Sıkıntımız söz konusu değil. Şu an böyle bir sıkıntımız söz konusu değil ve tedbirlerimizi aldık, alıyoruz ve bundan sonra da almaya devam edeceğiz.

SİYASİ SUİKAST TARTIŞMASI

-Böyle bir şey varsa yargı üzerine gider. Böyle bir siyasi cinayetin işlenmesine, ülkemizde yer etmesine asla bizler iktidar olarak fırsat vermeyiz. Bu tür iftira atanlara meydanı boş bırakmayız.

15 Eki 2021 - 19:18 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.