Dayakçı üniversiteli kızlara 10'ar yıl hapis

Üniversite öğrencisi Mihriban Y. ve Hasibe H. 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı, diğer iki sanık kız beraat etti

Trabzon'da internet üzerinden tartıştıkları üniversiteli kızları çağırdıkları evlerinde darp ettikleri iddiasıyla yargılanan üniversite öğrencisi Mihriban Y. ve Hasibe H. 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer iki sanık kız ise beraat etti.

NE OLMUŞTU?

Olay Konaklar Mahallesi Taylan Sokakta bir öğrenci evinde Şubat ayında meydana gelmişti. Karadinez Teknik Üniversitesi'nin farklı bölümlerinde öğrenim gören Hasibe H., Nurcan Ç. ve Mihriban Y., Trabzon Havalimanı'nda yer hizmetleri görevlisi Kübra T. ve bir sigorta firmasında görev yapan Esra K. ve arkadaşları Gülbahar B. ile sosyal medya üzerinden tartışmaya başladı. ÜniversiteliHasibe H., Nurcan Ç. ve Mihriban Y.,yazışma sürerken, Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B.'yi ikamet ettikleri eve çağırdı. Çağrı üzerine öğrencilerin evine giden Kübra T., Esra K. ve Gülbahar B. ile öğrenciler arasında evde de devam eden tartışma, giderek büyüdü. Tartışma sırasındaKübra T. ve Esra K.'yı biber gazı sıkarak ve copla vurarak döven öğrenciler, Gülbahar B.yi ise bir odaya kapattı. Yaşananları cep telefonuyla kaydeden öğrenciler video görüntülerini de sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Kısa sürede binlerce kişi tarafından sosyal medyada paylaşılan ve büyük tepkilere neden olan görüntülere ilişkin polis ekiplerince soruşturma başlatıldı ve sosyal medya hesaplarından kimlikleri ve ikamet ettikleri ev belirlenen 3 üniversiteliile saldırıya uğrayan 3 kişi, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Mahkemece serbest bırakılan şüpheliler Mihriban Y., Hasibe H. ve Nurçin Ç. hakkında,'birden fazla kişi tarafından kişiyi silahla hürriyetinden yoksun kılma, hakaret ve tehdit' suçlarından 12'şer yıldan 46'şer yıla, Esra K. ve Kübra T. hakkında ise 'hakaret ve tehdit' suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. HaberTürk

30 Kas 2017 - 12:09 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Memur Postası Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Memur Postası hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Memur Postası editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Memur Postası değil haberi geçen ajanstır.